Στο Nile TV μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστος Καβαλής, για τη σημασία της Συνόδου Κορυφής του Καΐρου


Για τα αποτελέσματα της ιστορικής Συνόδου Κορυφής των ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, όπου στις 8 Νοεμβρίου, ένωσαν τις δυνάμεις των κρατών και λαών τους για ένα καλύτερο αύριο και των τριών μας πατρίδων, μίλησε μία μέρα μετά το μεγάλο γεγονός στο Nile TV International (στο αγγλικό πρόγραμμα) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

 

 

studio nile tv 011

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Daily debate», o κ. Καβαλής αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις για τις τρεις χώρες, για την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές επενδύσεις στην Αίγυπτο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σπουδαιότητα και της εμβάθυνσης της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

 

Ανάμεσα στους τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί η συνεργασία των τριών χωρών, ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε μεταξύ άλλωνστη γεωργία, στις μεταφορές και στον τουρισμό, ενώ τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας του αριθμού των καταναλωτών στην Αίγυπτο, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει περαιτέρω ελληνικές επενδύσεις και επιχειρήσεις στην Αίγυπτο.

 

 

studio nile tv 01

 

 

Μάλιστα, απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπόσχεση της Ελλάδας και της Κύπρου να αποτελέσουν πλέον τους «Πρέσβεις» της Αιγύπτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προωθώντας τα συμφέροντα της Χώρας του Νείλου.

 

 

studio nile tv 02

 

 

Στο ίδιο πρόγραμμα, που μεταδόθηκε απ’ ευθείας την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, από τις 9 έως τις 10 το βράδυ και το οποίο παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες θεατές σε όλον τον κόσμο (καθώς αποτελεί το αγγλόφωνο δορυφορικό αιγυπτιακό πρόγραμμα), μίλησε και ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας, τονίζοντας τη σημασία του ιστορικού γεγονότος της κοινής διακήρυξης των τριών ηγετών, Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, Αντώνη Σαμαρά και Νίκου Αναστασιάδη, μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, έχοντας από κοντά παρακολουθήσει τα γεγονότα στο Προεδρικό Μέγαρο της Αιγύπτου.

 

 

studio nile tv 05

 

 

Ο Νίκος Κάτσικας επεσήμανε και κείνος με τη σειρά του το γεγονός της στήριξης της Ελλάδας προς την Αίγυπτο στα διάφορα ευρωπαϊκά, κοινοτικά όργανα, τονίζοντας το πόσο κοντά είναι οι δύο λαοί Ελλάδος και Αιγύπτου.

 

 

studio nile tv 09

 

 

Τέλος, ο Έλληνας δημοσιογράφος, παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα συμπληρώνονταν 25 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ευχήθηκε να συμβάλει η ιστορική αυτή συνάντηση των τριών ηγετών έτσι ώστε πάψει να είναι η Λευκωσία η τελευταία διηρημένη πρωτεύουσα στον κόσμο και να λυθεί το πρόβλημα της Κύπρου.

 

 

studio nile tv 11

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης