Πιστοί στο ραντεβού τους, με τους 93ους Ελληνικούς Σχολικούς Αγώνες Αλεξάνδρειας οι μαθητές της παροικίας (ΦΩΤΟ)


Ο ιστορικός θεσμός των Σχολικών Αγώνων του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας αναβίωσαν και φέτος στο επιβλητικό γήπεδο του Σάτμπι, που προσπαθεί να ξαναζήσει (με την συγκινητική συμμετοχή των παιδιών αλλά και τη φροντίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας) τις παλιές μέρες δόξας.

 

 

Και βέβαια, το πρωί του Σαββάτου της 17ης Μαΐου, όπου έγινε το μεγάλο αθλητικό γεγονός για την ελληνική παροικία, μπορεί οι κερκίδες να μην γεμίζουν όπως παλιά, οι παρελάσεις να μην αποτελούνται από εκατοντάδες μαθητές, αλλά και φέτος το ραντεβού που έδωσαν ο Αλεξανδριανοί πάροικοι, με τους Αιγυπτιώτες αθλητές, στους 93ους Σχολικούς Αγώνες ήταν ακριβές και πάνω από όλα, περιήχε παλμό, μεράκι και συγκίνηση.

 

 

Πιο σημαντική στιγμή, η ανύψωση της ελληνικής και της αιγυπτιακής σημαίας, υπό τους ήχους των δύο εθνικών μας ύμνων, στο μνημείο που κατασκεύασε η ΕΚΑ με την επιγραφή «Ευ Αγωνίζεσθε».

 

 

Μετά, η παρέλαση των αθλητών, που σε μικρογραφία, θύμιζε μεγάλους αγώνες, με τα παιδιά να κερδίζουν το χειροκρότημα όλων. Ανάμεσά τους, οι εκπρόσωπο της Εκκλησίας μας, των Προξενικώς Αρχών, της Ελληνικής Κοινότητας. Και φυσικά, από κοντά, οι μεγάλοι συμπαραστάτες, οι γονείς, πολλοί εκ των οποίων έχουν παλαιότερα ζήσει το ίδιο συναίσθημα, σε κάποιον από τους παλαιότερους Σχολικούς Αγώνες, όταν αυτοί ήταν στην ηλικία των παιδιών τους σήμερα.

 

 

Τα αγωνίσματα πολλά και σημαντικές οι επιδόσεις. Άλλωστε, πάντοτε διακρίνονταν οι αθλητές μας στα σπορ. Αν και, σήμερα πλέον, δεν έχουν σημασία το ποιος κερδίζει αλλά το ποιοι συμμετέχουν. Διότι, τα παιδιά του Τοσιτσαίου και του Αβερωφείου, δεν είναι οι μαθητές των δύο παροικιακών μας σχολείων στην Αλεξάνδρεια, αλλά είναι και τα αυριανά στελέχη της Κοινότητας. Από τα παιδιά αυτά, που βλέπουμε στις φωτογραφίες που συλλέξαμε από το facebook, κάποιο θα ξεπιδήσει αύριο για την Κοινοτική Επιτροπή, κάποιο θα γίνει Πρόεδρος, κάποιο θα στελεχώσει ως καθηγητής και δάσκαλος το σχολείο, άλλα τις αλεξανδριανές επιχειρήσεις, άλλα ίσως αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες πατρίδες, μα, όλα τα παιδιά αυτά, με τη συμμετοχή τους δίνουν (και θα συνεχίσουν να δίνουν) την παροικιακή παρουσία, ή αν θέλετε μαρτυρία, θα δηλώνουν το «παρών» και θα τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της παροικίας της Αλεξάνδρειας. Από αυτή τη σκοπιά, η παρουσία τους στους 93ους  Σχολικούς Αγώνες της Αλεξάνδρειας αποκτά τη μεγαλύτερη δυνατή σημασία και προκαλεί τα μεγαλύτερα χειροκροτήματά μας και σε αυτά τα παιδιά και σε όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση των Αγώνων. Θερμά συγχαρητήρια!  

 

Ακολουθούν πολλές και χαρακτηριστικές φωτογραφίες που συλλέξαμε από το facebook, οι πιο πολλές εκ των οποίων είναι από τους Hellenes of Alexandria και τους Sgk Eka, για αυτό και τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων:

 

alex sxol agones 01 alex sxol agones 02

 

 

alex sxol agones 03

 

 

alex sxol agones 05

 

 

alex sxol agones 06

 

 

alex sxol agones 07

 

 

alex sxol agones 08

 

 

alex sxol agones 09

 

 

alex sxol agones 10

 

alex sxol agones 12

 

 

alex sxol agones 13

 

 

alex sxol agones 14

 

 

alex sxol agones 15

 

 

alex sxol agones 16

 

 

alex sxol agones 17

 

 

alex sxol agones 18

 

 

alex sxol agones 19

 

 

alex sxol agones 20

 

 

alex sxol agones 21

 

 

alex sxol agones 22

 

 

alex sxol agones 23

 

 

alex sxol agones 24

 

 

alex sxol agones 25

 

 

alex sxol agones 26

 

 

alex sxol agones 27

 

 

alex sxol agones 29

 

 

alex sxol agones 28alex sxol agones 30

 

 

alex sxol agones 31

 

 

alex sxol agones 32

 

 

alex sxol agones 33

 

 

alex sxol agones 34

 

 

alex sxol agones 35

 

 

alex sxol agones 36

 

 

alex sxol agones 37

 

 

alex sxol agones 39

 

 

alex sxol agones 40

 

 

alex sxol agones 41

 

 

alex sxol agones 42

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης