Πολλές οι συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη, στο περιθώριο της 73ης Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ, με Άραβες ομολόγους του


 

 

 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχώρησε στις 21 Σεπτεμβρίου το βράδυ, μέσω Λονδίνου, για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει αριθμό συναντήσεων και επαφών, τόσο με ομολόγους του όσο και με αξιωματούχους περιφερειακών και διεθνών οργανισμών. Βάσει του προγράμματος που έχει μέχρι στιγμής καταρτισθεί, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδος, της Αλγερίας, της Ινδίας, της Ινδονησίας, της Ιορδανίας, του Ιράκ, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Λιβύης, του Μαρόκου, του Μαυροβουνίου, της Νορβηγίας, του Ομάν, της Συρίας, της Τυνησίας και της Παλαιστίνης.  

 

 

Πέραν από τις διμερείς επαφές, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

 

 

Θα έχει, επίσης, συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου και με τον Ειδικό Συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

 

 

Περαιτέρω, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στην υπουργικού επιπέδου συνάντηση για τη Συρία.

 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις συναντήσεις του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Βασιλιά της Ιορδανίας, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, καθώς και με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης