Οκτώ αιγυπτιακές μούμιες, που φυλάσσονται στο Βρετανικό Μουσείο, αποκαλύπτουν τα μυστικά τους (ΦΩΤΟ)


Σε μια εντυπωσιακή έρευνα προχώρησε το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο χρησιμοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να «ζωντανέψει» 8 από τις 120 μούμιες του – από τα πλέον δημοφιλή εκθέματα για τους εκατομμύρια επισκέπτες του.

 
Η ανάλυση με ειδικό αξονικό τομογράφο αποκάλυψε το πρόσωπο μερικών από τις μούμιες για πρώτη φορά στην ιστορία. Οι ερευνητές εξέτασαν εξονυχιστικά την κάθε μούμια, έτσι ώστε να φτιάξουν μια υψηλής ευκρίνειας τρισδιάστατη εικόνα. Από τη στιγμή που ψηφιοποιείται, το εξειδικευμένο προσωπικό του μουσείου μπορεί να αφαιρέσει το κάθε στρώμα και να φανερώσει το πρόσωπο της κάθε μούμιας, έτσι όπως ήταν κάτω από τους επιδέσμους, 4.000 χρόνια πριν! Ένα από τα πρόσωπα που αποκαλύφθηκαν, ήταν αυτό μιας ιέρειας στον ναό του Καρνάκ.

 
Με τον ίδιο τρόπο, οι ερευνητές πήραν εξαιρετικές πληροφορίες για τα έθιμα ταφής και την ταρίχευσή τους, τις διατροφικές συνήθειες και τις αρρώστιες που αντιμετώπισαν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι.
«Βλέποντας μέσα στα σώματα, κοιτάζοντας κάτω από τους επιδέσμους, μπορούμε να καταλάβουμε πώς ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ποια ήταν η ηλικίας τους, από τι αρρώστιες έπασχαν. Μπορούμε επίσης να συμπεράνουμε πώς διατηρήθηκαν αυτές οι μούμιες και ποιες ήταν οι διαδικασίες ταρίχευσης που χρησιμοποιήθηκαν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις» επισήμανε στο Euronews ο Τζον Τέιλορ, επιμελητής της έκθεσης.

 
Η έκθεση του Βρετανικού Μουσείου «Αρχαίες Ζωές, Νέες Ανακαλύψεις» θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

 

 

 

 

 

http://s.enet.gr/resources/2014-05/19-4--4-thumb-large.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης