Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (ΣΑΕ), ομιλία του Νίκου Νικηταρίδη για τους «Φιλικούς» στην Αίγυπτο


 

 

 

 

 

 

Με μία επίκαιρη ομιλία, για την προσφορά των «Φιλικών» στην Αίγυπτο, ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με την επικείμενη Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, ο καταξιωμένος συγγραφέας και σημαντικός ερευνητής της ιστορίας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κ. Νίκος Νικηταρίδης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Οι Φιλικοί στην Αίγυπτο», την περασμένη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και μάλιστα μπροστά από ένα πολυπληθές ακροατήριο.

 

 

 

 

1

 

 

 

 

Ο ομιλητής, αφού αναφέρθηκε στην αιγυπτιώτικη παρουσία στη Νειλοχώρα από τις απαρχές της ιστορίας έως σήμερα, με την υποστήριξη οπτικού υλικού, παρουσίασε μέσα από πρωτότυπη έρευνα και με γλαφυρό λόγο το ιστορικό πλαίσιο δράσης της Φιλικής Εταιρείας στην Αίγυπτο: Ηγεμονία Μοχάμεντ Άλι, προεπαναστατική περίοδος, Αιγυπτιώτες Φιλικοί, σημαντική αιγυπτιώτικη συνεισφορά στον Αγώνα, λησμονημένες ελληνικές επιδρομές στην Αλεξάνδρεια, όλα αυτά φανερώθηκαν σαν αντικατοπτρισμοί μνήμης μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

 

 

 

 

HPIM4092-1

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο ε.τ. Πρόεδρος κ. Φίλιππος Κοσσένας και η τέως Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ κα Κρυστάλλω Τρίμη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας κ. Σπυρίδων Καμαλάκης, ο Πρόεδρος  κ. Νίκος Κοκκινίδης και ο ε.τ. Πρόεδρος κ. Π. Σαραγάς του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Σουέζ και Πορτ-Τεουφίκ, ενώ θερμό χαιρετισμό απέστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

 

 

 

 

 

 

 

HPIM4094-1

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης