Παραιτείται από Μητροπολίτης Καρθαγένης ο κ.Αλέξιος, που είχε διατελέσει Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου – Μετατίθεται στην Εκκλησία της Ελλάδος


 

 

 

 

Αλλαγές προμηνύονται άμεσα στη σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους Μητροπολίτες φέρεται να έχει δηλώσει την παραίτησή του.

 

 

 

 

Πρόκειται για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Αλέξιο, ο οποίος διετέλεσε επί μακρόν Επίσκοπος Νιτρίας και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, επί πατριαρχείας του μακαριστού Πέτρου, πριν ψηφισθεί Μητροπολίτης Καρθαγένης με έδρα την Τύνιδα, όπου και παρέμεινε τα τελευταία έντεκα περίπου χρόνια.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος θα ανήκει πλέον στην Εκκλησία της Ελλάδος, λαμβάνοντας τον τίτλο του Τιτουλάριου Επισκόπου Διαυλείας, και έχοντας τη μεγάλη τιμή να διδάσκει στη Ριζάρειο Σχολή από την οποία έχουν διδαχθεί μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, μέχρι και ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

 

 

 

Η απόφαση για την εκλογή του κ. Αλεξίου ως Επισκόπου Διαυλείας ελήφθη τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, κατά την πρώτη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

 

 

Το «ΠΥΡΑΜΙΣ» εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στον σεβαστό μας Ιεράρχη.  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης