Παραμένει ο ισχυρός άνδρας για τον Απόδημο Ελληνισμό στην ελληνική κυβέρνηση, ο ιδιαίτερα αγαπητός Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ


 

 

 

 

Συνεχίζει απρόσκοπτα το τεράστιο έργο του στην υπηρεσία του Απόδημου Ελληνισμού, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ, όπως προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση του ανασχηματισμού της ελληνικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκε στην Αθήνα, το απόγευμα της 28ης Αυγούστου.

 

 

Το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, καθώς ο κ. Κουΐκ γνωρίζει πολύ καλά τον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου, τόσο μέσα από την πολύχρονη δημοσιογραφική του πορεία όσο και από την κυβερνητική του θητεία, που στο πόστο αυτό μετράει περίπου δύο χρόνια.

 

 

Η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποτελεί μία ξεκάθαρη επιβράβευση του έργου του Υφυπουργού Εξωτερικών, ο οποίος μάλιστα διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ όσο και τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, ενώ είναι ο μοναδικός αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης τις τελευταίες δεκαετίες που επισκεφτεί τους απομακρυσμένους και ξεχασμένους Έλληνες της Αφρικής, γεγονός για το οποίο τον συνεχάρη και ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος το περασμένο Πάσχα.

 

 

Και ας μην ξεχνάμε και μία ακόμη μεγάλη σχέση που έχει ο κ. Κουΐκ με την Αίγυπτο, καθώς η μητέρα του πρώτου παιδιού του είναι Αιγυπτιώτισσα από το Πορτ Σαΐντ, γεγονός που έχει πολλές φορές επισημάνει ο ίδιος ο Υφυπουργός.

 

 

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια προς τον ιδιαίτερα αγαπητό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο γαι τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ από το ΠΥΡΑΜΙΣ.

 

 

Και καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο πολυσχιδές έργο του, προς δόξαν του Ελληνισμού σε όλον τον κόσμο…     

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης