«Σίγησε» για πάντα η μαγευτική φωνή του Ντέμη Ρούσσου


Συγκίνηση σκόρπισε σε όλο τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση που έπεσε σαν «βόμβα» για το θάνατο του Ντέμη Ρούσσου, του θρύλου της διεθνούς και ελληνικής μουσικής, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1946 και έφυγε για πάντα, το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιανουαρίου, σε ηλικία 69 χρονών. Την είδηση του θανάτου για του γνωστού τραγουδιστή έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου.

 

Ο Ντέμης ο οποίος γεννήθηκε ως Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και μεγάλωσε.

 

Οι μουσικές του ταξίδεψαν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ίδιος έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο Παρίσι.

 

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά και σημαντικά προβλήματα υγείας.

 

Ο Ντέμης Ρούσσος βρισκόταν στην Αθήνα όταν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου προς την Κυριακή, άφησε την τελευταία του πνοή στην πατρίδα του τόσο αγάπησε και ύμνησε απ” άκρη σ” άκρη της υφηλίου μέσα από τη μουσική του.

 

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ

 

 

Μετά από την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους The Idols σε ηλικία 17 χρόνων. Αργότερα πήγε με τους We Five χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite’s Child. Η ιδιαίτερη φωνή του καθιέρωσε το συγκρότημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πάγκοσμια. Ο δίσκος 666 έγινε τεράστια επιτυχία.

 

Μετά από τη διάλυση των Aphrodite’s Child, συνέχισε να ασχολείται με την μουσική.

 

Αμέτρητες ήταν οι επιτυχίες του την δεκαετία του 70.

Το «Forever and Ever» ανέβηκε σε πολλά ευρωπαϊκά charts το 1973. Το 1974 κυκλοφορεί το «White Sails», μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού «Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε» από τον δίσκο «Συνοικισμός Α΄» του 1972, σηματοδοτώντας μια σύντομη περίοδο συνεργασίας του τραγουδιστή με τον συνθέτη Δήμο Μούτση.

 

Ακολούθησαν τα «My Friend the Wind», «My Reason», «Velvet Mornings», «Goodbye My Love, Goodbye», «Someday Somewhere» και «Lovely Lady of Arcadia». Το 1980 είχε επιτυχία με το «Lost in Love» των Air Supply που το τραγούδησε ντουέτο μαζί με την Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο.

 

Με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic. Η πιο επιτυχημένη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Οι Δρόμοι της Φωτιάς, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.

 

Το τραγούδι «We Shall Dance» έγινε τεράστια επιτυχία.

 

Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο “A Question of Weight” («Είναι θέμα βάρους»), μαζί με την Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της παχυσαρκίας.

 

Μετά από μια περίοδο σιωπής και κλινικής κατάθλιψης τη δεκαετία του ’80, επανήλθε το 1993 με το Insight (γνωστό και ως Morning has Broken) και συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία BR Music για την παραγωγή των δίσκων Immortel, Serenade και In Holland, χρησιμοποιώντας ποικίλα εθνικά και ηλεκτρονικά στυλ.

 

Συνεχίζοντας τις ηχογραφήσεις και τις περιοδείες, την άνοιξη του 2002 έκανε μια επιτυχημένη περιοδεία στην Αγγλία.

One response to “«Σίγησε» για πάντα η μαγευτική φωνή του Ντέμη Ρούσσου”

  1. Elisabeth says:

    Demis Roussos – Goodbye My Love Goodbye

    Καλο ταξιδι….

    …for ever and ever….

    https://www.youtube.com/watch?v=dxaSPW1MN5I

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης