Νέες κοινές προτεραιότητες μεταξύ Βρυξελλών και Καΐρου, εν όψει του 7ου Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου, της 25ης Ιουλίου


 

 

Την κατηγορηματική της απόφαση να συνεχίσει να στηρίζει την Αίγυπτο, αντιμετωπίζοντας τις σημερινές προκλήσεις, μέσα από νέες κοινές προτεραιότητες, αναδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την τελευταία της έκθεση για το θέμα, που δημοσιεύτηκε χθες.

 

Η σημαντική αυτή αναφορά των Βρυξελλών έρχεται σε μία καίρια στιγμή για τις πολιτικές εξελίξεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έρχεται μόλις μία εβδομάδα πριν τη σύγκλιση του 7ου Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου, που θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι «28» της Ευρώπης στέκονται στο πλευρό του Καΐρου.

 

Μέσα από την κοινή αυτή έκθεση που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Εξωτερικών Δράσεων, καλύπτοντας μία περίοδο από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2017, οι Βρυξέλλες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα επιτεύγματα και τις αναπτυξιακές πολιτικές της Αιγύπτου, επικεντρώνοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, στην εξωτερική πολιτική και στην ενδυνάμωση της σταθερότητας.

 

Οι νέες προτεραιότητες όπως θα καθοριστούν συγκεκριμένα στο επικείμενο Συμβούλιο Σύνδεσης θα έχουν χρονική διάρκεια για να ολοκληρωθούν τα τρία επόμενα χρόνια, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας ΕΕ – Αιγύπτου.

 

Όπως τονίζουν αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, η μέχρι τώρα οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο ανέρχεται στα 1,3 δις ευρώ.  

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης