Προσκύνημα των Αιγυπτιωτών στο Κάιρο, στο χώρο όπου έζησε ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως ο θαυματουργός (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

Στα χώματα του Χαμζάουι Καΐρου και της Πατριαρχικής Επιτροπείας της αιγυπτιακής πρωτεύουσας που αγίασε με τον πανάρετο βίο του ο Άγιος Νεκτάριος, λιγοστοί Αιγυπτιώτες προσήλθαν να ακούσουν την πολυτίμητη εικόνα του και να ακούσουν για το παράδειγμα της ταπεινότητας που πάντα τον χαρακτήρισε, παρότι αδικήθηκε από την τότε Αλεξανδρινή Εκκλησία, που τον εκδίωξε και τον ανάγκασε να μην ανήκει σε κάποια Σύνοδο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε με τον γλαφυρό λόγο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

 

 

 

 

 

 

 

Η ακολουθία του εσπερινού κάτω από τον έναστρο ουρανό έγινε ακριβώς στο κτίριο όπου έζησε ως Πατριαρχικός Επίτροπος ο Επίσκοπος Πενταπόλεως Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός, στα τέλη του 19ου αιώνα.

 

 

 

 

Με συγκίνηση, ο κόσμος ακολούθησε τη μικρή λιτανεία κατά τη διάρκεια της τελετής της Λιτής, ψάλλοντας όλοι μαζί κατά την αρτοκλασία «Πλούσιοι επτώχευσαν και επίστευσαν» και το απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου «Σηλυβρίας τον γόνον…».

 

 

 

Να σημειωθεί ότι συμπροσευχόμενος από το Ιερό της μικρής εκκλησίας ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης