Για την προσεχή Τριμερή Περιβάλλλοντος συζήτησαν η Αιγυπτία Υπουργός Δρ Γιασμίν Φουάντα και ο Κύπριος Πρέσβης Χάρης Μορίτσης


 

 

Από την Υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου Δρ Γιασμίν Φουάντ έγινε θερμά δεκτός ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο κ. Χάρης Μορίτσης, με σκοπό τα δύο κράτη να αρχίσουν να θέτουν άμεσα τις βάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας τους και στον κρίσιμο τομέα του περιβάλλοντος.

 

 

Κατά τη συνάντησή τους, που αποτελεί σε το πρώτο βήμα για την επικείμενη κατά το φθινόπωρο τριμερή υπουργική συνάντηση συνεργασίας Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας σε θέματα περιβάλλοντος, οι δύο αξιωματούχοι έθεσαν επί τάπητος θέματα συνεργασίας που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικά θέματα, όπως η διμερή συνεργασία στον τομέα των θαλάσσιων πάρκων και η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και η προώθηση αντίστοιχων προγραμμάτων.

 

 

Άλλο θέμα που συζητήθηκε από τους δύο αξιωματούχους, την Υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου και τον Κύπριο Πρέσβη, ήταν η αειφόρος ανάπτυξη και μάλιστα το πώς αυτή μπορεί να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα, το θέμα αυτό με αφορμή και την επικείμενη – τέλος του μήνα – επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου κ. Κώστα Χαμπιαούρη στην Αίγυπτο ο οποίος και θα συζητήσει με τους αρμοδίους Υπουργούς της Αιγύπτου, Περιβάλλοντος και Παιδείας, τη στρατηγική της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και τρόπους για την ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών θεμάτων στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και την εξεύρεση τρόπων και μεθόδων για την μετατροπή των αποβλήτων σε ενέργεια.

 

 

Όπως από κοινού καταλήξανε η Δρ Γιασμίν Φουάντ και ο κ. Χάρης Μορίτσης, η συνεργασία αυτή των δύο χωρών δεν μπορεί παρά να βασίζεται και στην πρότερη συμφωνίας για το περιβάλλον, που υπέγραψαν οι δύο χώρες ήδη από το 2006, και η οποία συνεργασία περιελάμβανε θέματα βιοποικιλότητας και προστασίας της φύσης, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και την επεξεργασία των λυμάτων και τη χρήση των επεξεργασμένων προϊόντων τους στη γεωργία, την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού συστήματος για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των τρόπων αντιμετώπισης των περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης στη Μεσόγειο αλλά και την εφαρμογή μηχανισμών προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

 

Τέλος, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Χάρης Μορίτσης εξέφρασε τη χαρά του και χαιρέτισε την κοινή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του περιβάλλοντος τόσο σε διμερές όσο και τριμερές επίπεδο με την Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ ΚΑΪΡΟΥ

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
24°
clear sky
humidity: 64%
wind: 4m/s N
H 20 • L 19
29°
Thu
31°
Fri
33°
Sat
Widget

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τις αιγυπτιώτικες επιχειρήσεις όπου γης