Στην Αλεξάνδρεια ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που έτυχε θερμής υποδοχής από Πρόεδρο και Αντιπροέδρους της ΕΚΑ


 

 

 

 

Ήταν μία συγκινητική επίσκεψη για τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, αυτή που πραγματοποίησε στις 19 Ιουλίου στην Αλεξάνδρεια, την πατρίδα της προγιαγιάς του Πηνελόπης Δέλτα.

 

 

 

 

Και μπορεί η επίσκεψη να ήταν επίσημη, με την έννοια ότι ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν προσκεκλημένος του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, αλλά για τον κ. Σαμαρά, ήταν και ένα προσκύνημα στους χώρους που έζησαν οι πρόγονοί του από την οικογένεια Μπενάκη και αυτούς ακριβώς τους χώρους ήθελε να δείξει στην οικογένειά του, η οποία τον συνόδευε, η σύζυγός του και τα παιδιά του.

 

 

 

 

Παράλληλα, στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής που πραγματοποίησε στην Αίγυπτο από τις 18 έως και τις 22 Ιουλίου ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, όπου έγινε θερμά δεκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Α. κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Α. κ. Νικόλαο Κόπελο και τον Β’ Αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Α. κ. Ανδρέα Βαφειάδη.

 

 

 

 

Ο κ. Σαμαράς είχε βεβαίως την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, αλλά και στους χώρους του Μπενακείου Ορφανοτροφείου, που σήμερα στεγάζει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και συνδέεται με την οικογένειά του. Κατά την επίσκεψη αυτή, ο κ. Σαμαράς συζήτησε με τον κ. Παπαδόπουλο γενικότερα για την παρουσία του Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια, αλλά και την παρουσία της Ελληνικής Κοινότητας σήμερα, προσφέροντάς του και ένα αναμνηστικό δίσκο για την επίσκεψή του στο Σάτμπι.

 

 

 

 

 

samaras alex 2016 01

 

 

 

 

 

Μεταξύ άλλων χώρων που επισκέφτηκε στην Αλεξάνδρεια, ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη της κατοικίας των Μπενάκη και της προγιαγιάς του Πηνελόπης Δέλτα.

 

 

 

 

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος με τη σύζυγο του ήταν καλεσμένοι σε δείπνο που παρέθεσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας.

 

 

 

 

IMG_3116

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης