Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημ. Συλλούρης δέχθηκε τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Ιορδανίας και του Κουβέιτ στη Συνεδρία για την Οικονομία και την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης


 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Ιορδανίας και του Κουβέιτ, οι οποίοι συμμετείχαν στη Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής για την Οικονομία και την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, που φιλοξενήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, από τις 26 έως τις 27 Ιουνίου, στο Πισσούρι. Τους ξένους αντιπροσώπους συνόδευαν οι Πρέσβεις των χωρών τους στην Κύπρο.

 

 

Τις στενές φιλικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο με την Ιορδανία επανέλαβαν ο κ. Συλλούρης και ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ιορδανίας, κ. Barakat Al Nimer, κατά τη συνάντησή τους. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη παροχής ενισχυμένης οικονομικής βοήθειας από πλευράς ΕΕ στην Ιορδανία, για αντιμετώπιση των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, ως επακόλουθο της φιλοξενίας μεγάλου αριθμού προσφύγων από τη Συρία.

 

 

Στη συνάντηση του κ. Συλλούρη με τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας του Κουβέιτ, κ. Khalil Abul, ανταλλάγηκαν απόψεις για την υπό συζήτηση πρωτοβουλία ενίσχυσης της συνεργασίας των Κοινοβουλίων μικρότερων κρατών, σημειώνοντας το ενδεχόμενο η συνεργασία αυτή να επικεντρωθεί στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και γενικότερα της επιστημονικής ανάπτυξης. Τονίστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς αυτούς και στο διμερές επίπεδο.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης