Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας προς την Αίγυπτο, από τον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ, για την επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο, με 4 νεκρούς


 

 

 

 

Γραπτή επικοινωνία είχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουΐκ,  και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, στην οποία ο κ. Κουΐκ εξέφρασε στον επικεφαλής της αιγυπτιακής Δίπλωματίας, τον αποτροπιασμό της ελληνικής κυβέρνησης και όλου του ελληνικού λαού, για τη δολοφονική επίθεση που συνέβη χθες με στόχο λεωφορείο όπου επέβαιναν βιετναμέζοι τουρίστες, στην περιοχή Μαϊρουτέια, κοντά στις Πυραμίδες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις από αυτούς και ο Αιγύπτιος ξεναγός τους, αλλά και να τραυματιστούν έντεκα ακόμη συμπατριώτες τους.

 

 

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τηλεφωνικά και με την Αιγυπτία ομόλογό του, Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναμπίλα Μάκραμ, στην οποία μετέφερε τη βαθύτατη λύπη του, και προσωπική και εκ μέρους της κυβέρνησης για τα αθώα θύματα από τη δολοφονική αυτή επίθεση και τον αποτροπιασμό του για το θλιβερό αυτό γεγονός που είχε θύματα αθώους πολίτες στο Κάιρο.

 

 

Να σημειωθεί ότι και στις δύο επαφές του, τόσο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου όσο και με την Υπουργό Διασπορας, ο Υφυπουργός κ. Κουΐκ εξέφρασε την επιθυμία του, όταν επισκεφθεί το Κάιρο, να στείλει από τις Πυραμίδες, μέσω των ΜΜΕ,  μήνυμα συμπαράστασης για «τη Χώρα του Νείλου που αγαπώ», όπως χαρακτηριστικά είπε και στους δύο Αιγυπτίους Υπουργούς.

 

 

Δεν απέκλεισε αυτή η πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί σύντομα, αφού μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να διεξαχθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα η νέα Τριμερής Ελλάδας Κύπρου Αιγύπτου, για θέματα Διασποράς, όπου θα καθοριστεί ο τόπος και ο στόχος του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ 3».

 

 

Ο ίδιος, όπως μάς είπαν συνεργάτες του,  θα προτείνει και στους δύο Ομολόγους του, Φώτη Φωτίου και Ναμπίλα Μάκραμ, να μεταβούν στις Πυραμίδες και στην Αγορά του Χαν Αλ Χαλίλι, για να μεταφερθεί το μήνυμα προς όλον τον κόσμο, ότι οι τρεις χώρες, με τη βοήθεια και της Διασποράς τους, συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα για την Ειρήνη, την Ευημερία και την προβολή των ιστορικών αξιών τους.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης