Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας επεφύλαξε ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Ιμπραχήμ Μάχλεμπ


Την  17η Μαΐου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ είχε επίσημη συνάντηση στο Κάιρο με τον Εξοχ.Πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Ιμπραχήμ Μάχλεμπ.

 

Κατά τη συνάντηση ο  Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του για το ενδιαφέρον που έδειξε ο Πρωθυπουργός για τον Ι.Ναό της Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, σε όλα τα στάδια των εργασιών πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισής του, μέχρι τα Θυρανοίξια που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο.

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Ναό, ενώ  απὸ τὴν πλευρὰ του ο κ. Μάχλεμπ επισήμανε ότι ήταν επιθυμία του να παρευρεθεί στην τελετή των θυρανοιξίων, αλλὰ εμποδίστηκε απὸ το ταξίδι του στην Τζακάρτα, για τη Σύνοδο Κορυφής Ασίας – Αφρικής. Ο Μακαριώτατος απένειμε στον πρωθυπουργό ως δώρο, μικρογραφία του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, επισημαίνοντας ότι μετά την τελετή των Θυρανοιξίων σημειώθηκε μεγάλη αύξηση του αριθμού Αιγυπτίων επισκεπτών και τουριστών στην Ιερά Μονή.

 

Με τη σειρά του ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός μετά την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον Πατριάρχη Θεόδωρο, τόνισε ότι είναι «Πρέσβης του Δικαίου», εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου να εξυπηρετήσει την Αίγυπτο και το λαό της ειδικά με το κάλεσμά του προς τους Έλληνες και Ρώσους τουρίστες να επισκεφθούν την Αίγυπτο.

 

Επίσης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη πρωτοβουλία ίδρυσης νοσοκομείου κοντά στην Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, που θα συμβάλλει στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής με αξιοπρέπεια, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές τους συνθήκες.

 

Στο τέλος της συναντήσεως ο Πατριάρχης εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των Αιγυπτίων δικαστών, που έδωσαν χθες τη ζωή τους για την πατρίδα τους, ενώ ο Πρωθυπουργός κ. Μάχλεμπ, τόνισε ότι η Αίγυπτος καταβάλλει το τίμημα για την προστασία των εδαφών της από την απειλή της τρομοκρατίας, η οποία δεν απειλεί μόνο τη χώρα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, διότι δεν έχει ούτε θρησκεία ούτε πατρίδα.

 

Να σημειωθεί ότι την συνάντηση κάλυψαν όλα τα μέσα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Χώρας  με πολύ θερμά σχόλια.

 

 

1

 

 

 

 

3

 

 

 

 

Πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης