Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ συναντήθηκε στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σ. Σούκρι


 

 

 

 

Όλο και πιο σημαντική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Αίγυπτο, γίνεται το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπως αποδεικνύεται από τη σημερινή νέα συνάντηση κορυφής του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, αυτή τη φορά με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σάμεχ Σούκρι, μετά τη θερμή υποδοχή που είχε από τον λαοφιλή ηγέτη της Χώρας του Νείλου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στις 3 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

Έτσι, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, στις 31 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που διεξάγεται στην Αθήνα.

 

 

 

 

Κατά τη συνάντηση, από όπου και η αναμνηστική φωτογραφία, ήταν παρών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκος Κοτζιάς και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης καθώς και ο εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης