Από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων έγινε θερμά δεκτός ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τις θερμές ευχαριστίες προς τον «φίλο ελληνικό λαό» για τη φιλοξενία των Σύριων προσφύγων και μεταναστών εξέφρασε ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου, κοινοβουλευτικού σώματος του Αραβικού Συνδέσμου, κ. Ahmed Al Jarwan, κατά τη συνάντηση που είχε στις 27 Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Βούτσης, υποδεχόμενος τον κ. Ahmed Al Jarwan, τόνισε πως οι δράσεις και πρωτοβουλίες του Προέδρου του Αραβικού Κοινοβουλίου αφορούν καυτά θέματα της σημερινής συγκυρίας, τα οποία αγγίζουν όλους μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον κ. Ahmed Al Jarwan για τη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Στρασβούργο, κατά την οποία ετέθησαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, σε επίπεδο ηγετών, κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ με επίκεντρο το προσφυγικό, «όπου ετέθησαν από την πλευρά μας, όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης, όλα τα ζητήματα στα οποία είμαστε σύμφωνοι με το γενικό πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Προέδρου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου ευχαρίστησε «τον φίλο ελληνικό λαό για τη φιλοξενία των αδελφών μας Σύριων προσφύγων και μεταναστών».

 

 

 

 

 

 

Όπως επισήμανε, «προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις για να συνεχιστεί η φιλοξενία εκ μέρους του ελληνικού λαού».

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, ευχαρίστησε το ελληνικό κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό για την υποστήριξη που προσφέρουν στην παλαιστινιακή υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

«Αυτό αποδεικνύει πόσο αγαπάμε την ειρήνη, πόσο είμαστε φίλοι και πόσο προσπαθούμε από κοινού να ενισχύσουμε την εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας-Ευρώπης και Αραβικών χωρών», τόνισε ο κ. Ahmed Al Jarwan. 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία με το ελληνικό κοινοβούλιο «για να συζητήσουμε στρατηγικά και ανθρωπιστικά θέματα που να ενισχύουν τη συνέχιση των ελληνοαραβικών σχέσεων».

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Γεώργιος Βαρεμένος.

 

 

 

 

 

 

 

Τον κ. Ahmed Al Jarwan συνόδευε η βουλευτής κυρία Dalai Jasim Abdoulla Alzayed. 

 

 

 

 

 

 

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα, σε αίθουσα του κοινοβουλίου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συνάντηση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

voutsis-me-proedro-aravikou-koinovouliou-01

 

 

 

 

 

 

voutsis-me-proedro-aravikou-koinovouliou-02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης