Παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου


Υπό την προεδρία του Γιώργου Χαγιάτ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον αρκετών παροίκων.

Καλωσορίζοντας όλους τους παρεβρισκομένους, ο Πρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Χαγιάτ τόνισε μεταξύ άλλων:

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΕΝΟΚ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΓΙΑΤ

 

«Θα ήθελα εκ μέρους του Δ.Σ. να σάς ευχαριστήσω θερμά για την δυναμική σας παρουσία και συμμετοχή, όχι μόνο, αλλά και συμπαράσταση.  

Όπως όλοι θα έχετε ήδη δει μέσα σε έξι μήνες που έχουν περάσει περίπου από την προηγούμενη μας Γενική Συνέλευση, τα έργα στον ΕΝΟΚ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς με την ανακαίνιση και συνεχή συντήρηση του χώρου (μεγαλύτερα εκ των οποίων είναι η αλλαγή των πλωτήρων και η ολοκλήρωση της αίθουσας Χατζαντωνάκη). 

Τα μέλη του ΔΣ. και εγώ προσωπικά προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανανεώσουμε και να τελειοποιήσουμε τους χώρους του ΕΝΟΚ, ταυτόχρονα με την λειτουργία του. Μία διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα, στην οποία εστιάζουμε ώστε οι εργασίες να μην επηρεάζουν την εύρρυθμη λειτουργία του χώρου, και ειδικότερα χωρίς να ενοχλούνται οι επισκέπτες μας. 

Προσπάθειες προσέλκυσης νέων επισκεπτών πέρα των Ελλήνων συνέχεια επιδιώκουμε με μεγάλη προσοχή και επίσης παράλληλα προσπαθούμε να καθιερώσουμε τον χώρο μας ως χώρο εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών. 

Επιθυμία και στόχος μας είναι να καταφέρει ο ΕΝΟΚ να είναι αυτάρκης οικονομικά για όλα τα έξοδα του και να πάψει να επιβαρύνει περαιτέρω οικονομικά την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου (ΕΚΚ). Με αυτήν την επιθυμία και με ομόφωνη ψήφο του ΔΣ του ΕΝΟΚ και μετά από πολύ δουλειά και σκέψη, αποφασίσαμε να βασιστούμε ολοκληρωτικά πάνω στον όμιλο και στα έσοδα του για να καλύψουμε τις ανάγκες του σωματείου για το τρέχον έτος 2015 –  πράγμα που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ, αν δεν είχαμε εξ αρχής τη στήριξη και τη βοήθεια – ηθική και οικονομική – της ΕΚΚ. 

Εκ μέρους όλου του Δ.Σ. του ΕΝΟΚ – και εμού προσωπικά – ευχαριστούμε έναν προς έναν όλους τους Κοινοτικούς Επιτρόπους και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο (και φίλο) κ. Χρήστο Καβαλή για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Ο ΕΝΟΚ με τα οικονομικά δεδομένα που τόν παραλάβαμε το 2011, χωρίς την στήριξη της ΕΚΚ δε θα μπορούσε να λειτουργήσει, ούτε να κάνει κανένα βήμα από όλα όσα βλέπετε τώρα.  Ο ενθουσιασμός μας και η όρεξη για δουλειά παραμένουν αμείωτα, η κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε μάς πεισμώνει και μάς καλυτερεύει.  

Δύναμή μας σ” όλη αυτήν την προσπάθεια είναι η αγάπη και η συμπαράσταση που δεχόμαστε, όχι μόνον από τα μέλη μας αλλά απ” όλη την παροικία.  Επίσης, δε θα μπορούσαμε ποτέ να ξεχάσουμε τις εκκλησιαστικές αρχές με την συμπαράσταση του αγαπητού μας Πατριάρχη και αγαπητού μας Δεσπότη, – και όχι μόνο – αλλά και τις Διπλωματικές μας Αρχές, που είναι πάντα στο πλευρό μας.  

Ο χώρος του ιστορικού μας ΕΝΟΚ ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνικός.»

Να σημειωθεί ότι την ικανοποίησή τους για το έργο που έχει μέχρι τώρα επιτελεστεί στον ΕΝΟΚ εξέφρασαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου,ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτη, ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, η Ταμίας της Μαρίας Αιγυπτίας κα Άννα Αυγερινού, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης και άλλοι επίσημοι.    

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης