Άνοιξε τις πύλες της η νέα Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών


Ως ένα από από τα σημαντικά εκπαιδευτικά γεγονότα στην πάντοτε δυναμική ζωή της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο, αναδείχτηκαν τα εγκαίνια της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που λειτουργεί από φέτος σε απόλυτη συνεργασία με το Ωδείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Έτσι, οι δύο φορείς, από κοινού, καλύπτουν ένα τεράστιο κενό, δημιουργώντας για πρώτη φορά σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο, μία επίσημη σχολή, που θα μπορεί να διαθέτει σε όσους σπουδαστές επιτυχώς ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, πτυχίο ή δίπλωμα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, ανεγνωρισμένα από το Υπουργείο πολιτισμού της Ελλάδας.

 

 

music school 02

 

 

Και αυτή η μοναδική πρωτοβουλία γίνεται με την αμέριστη στήριξη του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Εκκλησίας μας, καθώς τον επίσημο αγιασμό και τα εγκαίνια της Σχολής, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, ετέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, συμπαραστατούμενος του ιερού κλήρου.

 

 

music school 03

 

 

Μάλιστα, ο κ. Νικόδημος ανέγνωσε το μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ ο οποίος απέστειλε και ένα θερμό χαιρετισμό για την ίδρυση της νέας Σχολής.

 

 

Στον χαιρετισμό του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος τόνισε:

 

«Με αγαλλίαση πατρική και ευφροσύνη πνευματική, διά του παρόντος Πατριαρχικού Γράμματος, χαιρετίζουμε την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και ευχόμαστε εκ μέσης καρδίας να αποτελέσει όχημα αναδείξεως της Ορθοδόξου εκκλησιαστικής μουσικής παραδόσεως στη θεοβάδιστη χώρα του Νείλου.

 

Καλούμε δε τους εγγεγραμμένους στη Σχολή αυτή να εντρυφήσουν με περισσό σεβασμό και ειλικρινή αγάπη στους θησαυρούς της μουσικής παρακαταθήκης του Βυζαντίου, που μέχρι και σήμερα με κατάνυξη συγκεφαλαιώνουν και με ενάργεια εκφράζουν την ευλάβεια των πιστών προς τον Τριαδικό Θεό.

 

Επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε προς το πρόσωπο όλων των συντελεστών αυτής της δημιουργικής προσπαθείας την πατρική μας αγάπη και την αμέριστή μας διάθεση να συμβάλλουμε στη στερέωση της παρουσίας και στη διεύρυνση της δράσεως της Σχολής αυτής. Συγχαίρουμε και απονέμουμε την Πατριαρχική μας ευαρέσκεια προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου που αγκάλισαν το εγχείρημα, ιδίως δε προς τον εμπνευστή αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας και Σχολάρχη, τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Αλεξανδρινού Θρόνου κ. Νικόλαο Κάτσικα.

 

Ευχόμαστε η Χάρη του Πανάγαθου και Ελεήμονος Θεού να φωτίζει το δρόμο σας και να σκέπει το έργο σας.

 

+ Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄

Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

 

Αλεξάνδρεια, 23 Οκτωβρίου 2014» 

 

 

 

music school 12

 

 

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΜΦΙΔΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

 

 

 

Την μεγάλη του ικανοποίηση για τη δημιουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, σε συνεργασία με το Ωδείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, συγχαίροντας όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της Σχολής.

 

 

 

music school 13

 

 

 

Μάλιστα, ο κ. Νικόδημος επεσήμανε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, μιλώντας για μία «κοινή προσπάθεια, έναν κοινό σκοπό, που έχει σαν στόχο, τα θρησκευτικά μας ιδρύματα, οι εκκλησιές μας να παραμείνουν ανοιχτές. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν έχουμε κληρικούς, ιεροψάλτες και ποίμνιο. Και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, με τη δική της συμβολή, απέδειξε ότι πραγματικά ενδιαφέρεται και νοιάζεται ώστε ο σκοπός αυτός να επιτευχθεί. Εμείς, πραγματικά, συγχαίρουμε την Κοινότητα την οποία θα στηρίξουμε σε αυτήν τη νέα προσπάθεια, που θα στηρίξουμε και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις. Προπάντων, δε, θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Νικόλαο Κάτσικα, που συνέβαλε στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η Σχολή.»

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

 

Με θερμά λόγια καλωσόρισε το ξεκίνημα της Σχολής και ο Δ/ντής Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο μουσικολογιώτατος π. Ειρηναίος Νάκος, μέσα από το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στην οθόνη του θεάτρου της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου.

 

 

music school 14

 

 

 

Ο κ. Ειρηναίος υποδέχτηκε τους δώδεκα (12) πρώτους σπουδαστές της Σχολής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που τελεί σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, κάτω από την σεπτή ευλογία και τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, όπως είπε.

 

 

Παράλληλα χαιρέτησε τη συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ γρήγορα οι προσπάθειες αυτές θα αποδώσουν σημαντικούς καρπούς, μην παραλείποντας να επισημάνει ότι η συνεργασία είναι η απαρχή και για την ανταλλαγή πολιτιστικών – μουσικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο φορέων. Και να μην ξεχνάμε ότι όπως έλεγε ο μεγάλος δάσκαλος Λυκούργος Αγγελόπουλος, η βυζαντινή μουσική είναι η μουσική των αγγέλων που μάς μεταφέρει νοητά στους ουρανούς», κατέληξε ο π. Ειρηναίος Νάκος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

 

 

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΜΙΝΗ

 

 

 

music school 04

 

 

 

Ως «μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια», χαρακτήρισε την ίδρυση της νέας Σχολής Βυζαντινής Σχολής Καΐρου, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα κα Λαμπρινή Κομίνη. Μία προσπάθεια, «που θα βοηθήσει και την διάδοση της ίδιας της βυζαντινής μουσικής αλλά και της ελληνικής γλώσσας. Στηρίζουμε τη νέα αυτή πρωτοβουλία, ευχόμενοι καλή πρόοδο στους σπουδαστές και καλή δύναμη στους διδάσκοντες».  

 

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΗ

 

 

 

«Όλα ξεκινούν από μία ιδέα, που όσο πιο τολμηρή είναι, τόσο περισσότερο αξίζει να τη στηρίξουμε», τόνισε στο ξεκίνημα του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, συνδέοντας όλη αυτήν την πρωτοβουλία με ένα όραμα που κοιτάει στο μέλλον, κοιτώντας εδώ και πολλά χρόνια την ανάγκη για την Ελληνική Κοινότητα να στηρίξει τα ψαλτήρια στο Κάιρο. «Ο στόχος να δημιουργήσουμε ιεροψαλτικά στελέχη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα υπήρχε από πολλά χρόνια πριν, γεγονός όμως που για διαφόρους λόγους και συνθήκες, δεν είχε επιτευχθεί. Τώρα, όμως, με τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την ευλογία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, αλλά και με την εξωστρέφεια που δείχνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια, καλύπτουμε σήμερα ένα κενό και μία ανάγκη, καθώς νομίζω ότι το μέλλον θα μάς δικαιώσει: τον εμπευστή, τους υποστηρικτές και όσοι την υλοποιήσαμε».

 

 

 

music school 05

 

 

 

Μάλιστα, αναφερόμενος και στο άνοιγμα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στην αραβορθόδοξη κοινότητα, τόνισε και στο Βρεφονηπιακό σταθμό, θα γίνουν δεκτά παιδιά από τις αραβορθόδοξες κοινότητες.

 

 

Και ο κ. Καβαλής κατέληξε ότι με τη βοήθεια των προξενικών και εκκλησιαστικών αρχών, θα στηρίξουμε και θα είμαστε στο πλευρό της Σχολής.

 

 

 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΪΡΟΥ

ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΠΙΔΗ

 

 

 

«Όταν ανοίγει μία μονάδα, λέμε ότι υπάρχει μέλλον», τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής, συγχαίροντας για όλη την προσπάθεια τόσο την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου όσο και τον επικεφαλής της Σχολής κ. Νικόλαο Κάτσικα.

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΟΚΑ

 

 

 

Στο χαιρετισμό του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Σιόκα, που διαβάστηκε από τον Νίκο Κάτσικα, αναφέρθηκε:

 

 

«Χαιρετίζουμε σήμερα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και φιλόδοξη πρωτοβουλία της αδελφής Κοινότητας Καΐρου και του Προέδρου της κ. Χρήστου Καβαλή, μια προσπάθεια που αποσκοπεί στη διακονία της Ψαλτικής Τέχνης, της τέχνης που διανθίζει εδώ και 2.000 χρόνια την ορθόδοξη χριστιανική λατρεία αλλά και την εν γένει παράδοση του τόπου μας.

 

 

Η ίδρυση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής θα προσφέρει τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγαλύτερους παροίκους της Ε.Κ.Κ. μια δυνατότητα που μέχρι σήμερα δεν είχαν: να σπουδάσουν τη Βυζαντινή Μουσική. Με αυτό τον τρόπο, αυτό το συγκεκριμένο μουσικό είδος της εθνικής μας παράδοσης, θα μεταλαμπαδευτεί στις επόμενες γενιές, αλλά ταυτόχρονα θα καλυφθεί και μια πάγια ανάγκη για ανθρώπους που θα γνωρίσουν την τέχνη της ορθόδοξης λατρευτικής μουσικής και που θα πλαισιώσουν τα αναλόγια των ελληνόφωνων και αραβόφωνων ιερών κοινοτικών και πατριαρχικών ναών του Καΐρου.

Άλλωστε η σύμπραξη της νεοσυσταθείσας Κοινοτικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής με το ήδη καταξιωμένο Ωδείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρέχει τα εχέγγυα για την επιτυχία του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος.

Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτή η πρωτοβουλία θα τύχει θερμότατης υποδοχής και χάρη στις προσπάθειες του Διευθυντή της και Πατριαρχικού Πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Κάτσικα και των λοιπών διδασκόντων θα έχετε τη χαρά να απολαύσετε τους καρπούς αυτής της φιλόμουσης προσπάθειας.

Σας ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία.

  

Ιωάννης Σιόκας

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας»

 

 

 

ΟΙ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 

 

 

music school 06

 

 

 

Απευθυνόμενος προς όλους, ο διδάσκων κ. Νικόλαος Κάτσικας ευχαρίστησε με θερμά λόγια δύο πρόσωπα που στήριξαν την όλη αυτή προσπάθεια: την Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Παροικίας και Αρχόντισσας του Πατριαρχείου κα Στέλλα Κυριάζη και τον Πρόεδρο των Αραβορθοδόξων της Αιγύπτου κ. Ρομπέρ Χόσνι, που στήριξαν και οι δύο, και ηθικά και οικονομικά, τη δημιουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Καΐρου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βοήθεια που προσέφεραν το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο Καΐρου καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.  

 

 

 

music school 07

 

 

 

Παράλληλα, ο κ. Κάτσικας ευχαρίστησε θερμά έναν από τους ανθρώπους που έχουν στηρίξει θερμά τα αναλόγια, καθώς ψέλνει και ο ίδιος εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, από την παιδική του ηλικία, μέχρι και σήμερα που είναι πλέον ο Αντιπρόεδρος της Αραβορθόδοξης Κοινότητας στην Αίγυπτο κ. Κλωντ Ναάς. 

 

 

 

ΑΓΑΠΗ ΚΑΖΑΜΙΑ:

Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ

 

 

 

Ανάμεσα στους δώδεκα σπουδαστές της Σχολής, ξεχωριστή μνεία επεφύλαξε ο διδάσκων κ. Νίκος Κάτσικας στη νεότερη σπουδάστρια, τη 10χρονη μαθήτρια Αγάπη Καζαμία, η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους παρεβρισκομένους.

 

 

 

music school 10

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 

 

 

Να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια της Σχολής τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι των φορέων και των παροικιακών σωματείων από τον ελληνισμό του Καΐρου. Μεταξύ αυτών, παραβρέθηκαν ο ιερός κλήρος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής, η κα Μπέσυ Παπανικολάου από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο και ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Πατρίκιος Δήμος.

 

 

 

music school 08

 

 

 

Επίσης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, η Διευθύντρια της Αμπετείου κα Καλλιόπη Καρρά, ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας, η Οικονομική και Διαχειριστική Διευθύντρια του ΕΠΚΚ κα Ντίνα Γεδεών, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Πρόεδρος της ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέας Γιόσρι, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, η Αντιπρόεδρος της Μαρίας Αιγυπτίας κα Ευαγγελία Θηραίου, το Μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κα Παπαστεφάνου, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης, η Ταμίας του ΣΕΑΑΣ κα Άννα Γεωργαλλίδου, ο πρώην Συντονιστής Εκπαίδευσης Καΐρου κ. Γιάννης Σταυρόπουλος (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τις φωτογραφίες), καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί. 

 

 

 

music school 09

 

 

 

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ

ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί τέλος η μεγάλη στήριξη για τη λειτουργία της Αχιλλοπούλειο Σχολή της ΕΚΚ και ειδικότερα από τον Διευθυντή της κ. Χαράλαμπο Κουγεμήτρο ο οποίος από την πρώτη στιγμή συνέβαλε για να ξεπεραστούν τα όποια θέματα που αφορούν στην εύρρυθμη λειτουργία των μαθημάτων, καθώς τα μαθήματα της Βυζαντινής Μουσικής έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούνται μέσα στο χώρο του θεάτρου της Αχιλλοπουλείου Σχολής. Επίσης, μεγάλη ήταν η συμβολή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών της ΕΚΚ κ.κ. Βασιλικής Βλάχου και Βασιλείου Φλώρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης των εγκαινίων.

 

 

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑ ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους πιο θερμούς υποστηρικτές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ήταν από την πρώτη στιγμή η Μεγάλη Ευεργέτιδα της καϊρινής παροικίας κα Στέλλα Κυριάζη, η οποία προσέφερε τα έξοδα της δεξίωσης που ακολούθησε μετά τα εγκαίνια, γεγονός για το οποίο ο επικεφαλής της Σχολής κ. Νίκος Κάτσικας την ευχαρίστησε θερμά.

 

 

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της Σχολής.

 

 

 

music school 11

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης