Θερμή υποδοχή επεφύλαξε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου στον ΥΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλο που επισκέπτεται επίσημα την Αίγυπτο


«Ο Ελληνικός λαός ποτέ δε λησμονεί την προσφορά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού». Με τη φράση αυτή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, που πραγματοποιεί επίσημη διήμερη επίσκεψη στο Κάιρο, απέδωσε φόρο τιμής στον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου.

 

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε θερμά δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και την Διαχειριστική Επιτροπή της ΕΚΚ, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναυάρχου κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς επίσης του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη και του Κυπρίου ομολόγου του κ. Σώτου Λιασσίδη.

 

«Επιθυμούμε την αλληλοβοήθεια με την μητέρα πατρίδα, για να στηρίξουμε τους Έλληνες που συνεχίζουν να ζουν στο Κάιρο», τόνισε με την σειρά του ο κ. Καβαλής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για ό,τι έχει προσφέρει και η Ελλάδα προς το ελληνικό Κάιρο, που συνεχίζει να διαπρέπει – παρά τις δυσκολίες – και να αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς φίλους και συμμάχους του αιγυπτιακού λαού, παρακαλώντας τον Υπουργό να τονίσει ακριβώς αυτούς τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, κατά τις επίσημες συναντήσεις που θα έχει σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου, τόσο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κ. Άντλι Μανσούρ, τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Σέντκι Σόμπχι όσο και τον προκάτοχο ομόλογό του και υποψήφιο για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο κ. Σίσι.

 

«Η Αίγυπτος είναι η δεύτερη πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Καβαλής, ενώ παράλληλα ζήτησε από την Ελλάδα, αν μπορεί να προσφέρει σε θέματα κυρίως τεχνογνωσίας στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για να επανδρώσει τα ιδρύματά της, σχολεία, νοσοκομείο, και όπου είναι δυνατόν. «Σάς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις συναντήσεις σας στο Κάιρο, διότι να ξέρετε ότι οι Έλληνες της Αιγύπτου είχαν και έχουν πάντοτε στη ψυχή τους την Ελλάδα…», κατέληξε ο κ. Καβαλής.

 

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε για το ελληνικό στοιχείο που συνεχίζει να διατηρεί μία δυναμική παρουσία στην Αίγυπτο, όχι τόσο σε πληθυσμό, αλλά κυρίως σε ιδέες, όπως πάντα διακρίνεται ανά τους αιώνες η Ελλάδα, με συνεχιστές τους Αιγυπτιώτες Έλληνες της σημερινής εποχής.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντικό ομογενειακό φορέα» την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Ενώ, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ανάμεσα στην πολύχρονη κοινή πορεία των δύο κρατών είναι και η χρονική περίοδος δύο αιώνων όπου Φαραώ ήταν Έλληνες. Για αυτό και εμείς αγαπούμε τους Αιγυπτίους – και εκείνους που ζουν τώρα στην Ελλάδα, προσέθεσε.  

 

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την άποψη να επανενεργοποιηθεί η πρόταση περί επαναλειτουργίας της Ανώτερης Ελληνικής Τουριστικής Σχολής Καΐρου, που λειτούργησε τα παλαιότερα χρόνια στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε προς τον κ. Καβαλή και όλα τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου ότι «ο Καϊρινός Ελληνισμός δεν είναι μόνος του. Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Και μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια του κράτους, όπου μπορούμε να την παράσχουμε», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.  

 

Στη σημαντική αυτή συνάντηση, όπου παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Ιορδανίδης και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου, Μιχάλης Γκρουνστέιν, Πατρίκιος Δήμος και Πάρις Οικονόμου, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα, μέσα σε ένα πραγματικά συγκινητικό κλίμα, καθώς ο κ. Αβραμόπουλος είναι αλήθεια ότι έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το ελληνικό Κάιρο, με διαφορετικές ιδιότητες και πράγματι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αιγυπτιώτες, κάνοντας και αυτοκριτική για τις ενέργειες του ελληνικού κράτους που σε κάποιες περιπτώσεις δε φτάσανε στα επιθυμητά αποτελέσματα (λόγω παθογενειών και αδυναμιών του ελληνικού κράτους, όπως είπε χαρακτηριστικά), εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει στην πράξη πάντως στο μέλλον για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι στη συνάντηση παραβρέθηκε η Νομική Σύμβουλος της ΕΚΚ κα Βίλλυ Πολίτου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης καθώς και στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

avramopoulos ekk 02

 

 

 

 

??????????

 

 

??????????

 

 

??????????

 

 

??????????

 

 

??????????

 

 

??????????

 

 

??????????

 

 

??????????

 

 

??????????

 

 

??????????

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης