Τον νέο Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μ.Χ. Διάμεση καλωσόρισε ο Μέμφιδος κ. Νικόδημος στην Παναγία Ηλιούπολης Καΐρου (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

Ξεχωριστή ήταν η φετινή Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Καθεδρικό ναό της Ιεράς Μητρόπολεως Μέμφιδος, στην Ηλιούπολη του Καΐρου.

 

 

 

 

Κατ” αρχήν, γιατί οι ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν στον πρόσφατα ανακαινισμένο ναό που είναι αφιερωμένος στο γεγονός της «Εις Φυγήν εις Αίγυπτον Αγίας Οικογένειας» που κατέφυγε στην Χώρα του Νείλου, για να γλυτώσει από τον αιμοσταγή Ηρώδη και όπου και το Θείο Βρέφος με την Παρθένο Μαριάμ και τον Ιωσήφ έζησαν τρία ολόκληρα χρόνια.

 

 

 

 

Έτσι, στο ναό αυτόν της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου έχει επικρατήσει να ονομάζεται η «Παναγία της Ηλιούπολης», ήταν πολλοί οι πιστοί που προσήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα της, τόσο κατά τον Εσπερινό, όπου το παρόν έδωσαν οι αραβόφωνοι Πρόσκοποι, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

 

 

 

 

Ο δεύτερος λόγος που ήταν ξεχωριστή η μεγάλη εορτή για τους Έλληνες αλλά και τους αραβόφωνους ελληνορθοδόξους χριστιανούς είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ελληνική παροικία υποδέχτηκε και συνάντησε τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση.

 

 

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό 4λεπτο βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι, «από Θεού άρξασθαι» ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας, ο οποίος ανέγνωσε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ημών» και τον οποίο θερμά υποδέχθηκε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος.

 

 

 

 

«Θεωρούμε ιδιαίτερη ευλογία αλλά και τιμή που παραβρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, ο κ. Χρήστος Μιχαήλ Διάμεσης», τόνισε καλωσορίζοντας τον νέο Πρέσβη ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Νικόδημος, με τον λόγο του να μεταφράζει στα αραβικά ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Ζάκι.

 

 

 

 

«Πραγματικά, κε Πρέσβη, θα χρειαστείτε πολύ βοήθεια από την Παναγία στα νέα σας καθήκοντα. Και ελπίζουμε, η παρουσία σας εδώ να είναι παρουσία Ελλάδος και ευχόμαστε πραγματικά να είναι δημιουργικά και καρποφόρα τα χρόνια που θα παραμείνετε στην Αίγυπτο», κατέληξε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος.

 

 

 

 

 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ

 

 

 

 

 

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς που κατέκλυσαν τον ναό για δύο ημέρες «χρόνια πολλά» για τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τονίζοντας «η Παναγία να προστατεύει, να σκεπάζει και προπάντων να φωτίζει όλους μας».

 

 

 

 

Ο οικείος Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «ζούμε σε δύσκολες εποχές και κάθε ελπίδα μας από ανθρώπινη βοήθεια έχει πλέον χαθεί. Η μόνη παρηγοριά μας και η ελπίδα μας είναι η Παναγία μας. Γι΄ αυτό, ας προστρέχουμε στο πρόσωπό της και ας προσευχόμαστε σ” Αυτήν», κατέληξε.  

 

 

 

 

Να σημειωθεί στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου (η οποία μετέφερε στο νέο Πρέσβη τις ευχές του απουσιάζοντος στην Ελλάδα Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή), η νεοεκλεγμένη Πρόεδρος του Ορθόδοξου Κλαμπ Ηλιούπολης κα Αρλέτ Σταύρου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Όμιλου Καΐρου κ. Γιώργος Χαγιάτ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης, ο Β΄Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Δημήτρης Γαράουι, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέφανος Αργυρίου, η Δ/ντρια των Κεντρικών Γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Ιωάννα Καρδάση και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

20160814_195918

 

 

 

 

 

20160815_115112

 

 

 

 

 

20160815_122035

 

 

 

 

 

20160815_122111

 

 

 

 

20160815_122027

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης