Το «ΠΥΡΑΜΙΣ» πάντοτε στο πλευρό των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας και του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων


 

 

 

 

Παρουσία Αιγυπτιωτών της Αθήνας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής μίλησε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (ΣΑΕ), παρουσιάζοντας τη διαχρονική ιστορία του Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

 

 

 

Πολύ σημαντική η συμβολή του Προέδρου του ΣΑΕ και οικοδεσπότη κ. Κώστα Μιχαηλίδη, ο οποίος στήριξε αυτήν την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρώην Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Στέφανος Αργυρίου.

 

 

 

Ιδιαίτερα, όμως, σημαντική ήταν και η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδου Κασιμάτη, ο οποίος κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, μιλώντας πάντα από καρδιάς για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και για το πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση του Ελληνισμού στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα αυτές τις εποχές που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΕΚΑ αναφέρθηκε στο πώς δημιουργήθηκε η Διακρατική Συμφωνία του Μοντρέ του 1937, διά της οποίας η Αίγυπτος απέκτησε την ανεξαρτησία της, και μέσω της οποίας συμφωνίας η Χώρα του Νείλου απεδέχθη ότι για τις ξένες παροικίες που εβρίσκοντο τότε στην Αίγυπτο οι Κοινότητές τους, τα Σωματεία τους και οι Σύλλογοί τους θα διατηρούσαν (μέχρι και σήμερα όπως ισχύει) ότι τα τακτικά τους μέλη και τα Διοικητικά τους Συμβούλια θα προέρχονται αμιγώς από πολίτες των χωρών αυτών. Η δε Συνθήκη αυτή ενισχύθηκε και ανανεώθηκε το 1949 και βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, επισημάνθηκε παράλληλα ότι τόσο το έτος 2002 για τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας όσο και το 2003 για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, υπήρξε νέα απόφαση που επαναβεβαίωσε την ισχύ της εν λόγω Διακρατικής Συνθήκης του Μοντρέ. Και μάλιστα, η ίδια διαδικασία της αναγνώρισης άλλη μία φορά πρόσφατα έγινε για τον ΕΝΟΑ πριν από λίγες εβδομάδες, με τις ενέργειες του Προέδρου του Σωματείου καθώς και της ΕΚΑ κ. Εδμόνδου Κασιμάτη.

 

 

 

Παρών και καθοριστικός με τις προτάσεις του και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Φίλιππος Κοσσένας ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ενότητας μέσα στον Ελληνισμό στη Χώρα του Νείλου.

 

 

 

Παρών και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος.

 

 

 

Το «ΠΥΡΑΜΙΣ» συγχαίρει τους διοργανωτές και τονίζει ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε στο  πλευρό των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας και του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του ΣΑΕ κ. Χρήστο Χριστοφίδη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά:

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ ΚΑΪΡΟΥ

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2018
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
16°
scattered clouds
humidity: 72%
wind: 1m/s NNW
H 14 • L 9
22°
Fri
23°
Sat
21°
Sun
Widget

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τις αιγυπτιώτικες επιχειρήσεις όπου γης