Ένα μικρό ΒΙΝΤΕΟ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη μεγαλύτερη σύγχρονη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, την αξέχαστη Στέλλα Κυριάζη


 

 

 

 

Θλίψη σκόρπισε σε όλον τον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου η απώλεια της Στέλλας Κυριάζη, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύγχρονη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού. Μία Ελληνίδα που γεννήθηκε πάμπτωχη στη λαϊκή συνοικία Σούμπρα του Καΐρου, έγινε η πιο πλούσια Αιγυπτιώτισσα από τις επιχειρήσεις του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη, πήρε τον τίτλο της «Μάνας» της παροικίας, βοήθησε το Πατριαρχείο και όλα τα Σωματεία… Και σήμερα, στις 3 το απόγευμα, όλη η παροικία θα της πει το τελευταίο «αντίο» στην εκκλησία Παναγίας Ηλιούπολης Καΐρου.

 

 

 

 

Αυτά γράφει σήμερα το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αξέχαστη Στέλλα Κυριάζη, που στα 74 χρόνια της, πρόλαβε να προσφέρει την αγάπη της σε όσους τη ζητούσαν, Έλληνες, Κύπριοι και Αιγύπτιοι.

 

 

 

 

Ήταν μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (η πρώτη γυναίκα που εξελέγη και ως Κοινοτική Επίτροπος παλαιότερα αλλά και Αντιπρόεδρος στα τέλη του 2016). Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως. Πρόεδρος της Επιτροπής Συμπαράστασης του Σώματος Ελλήνων προσκόπων Καΐρου. Αλλά, ίσως για κείνην το πιο σημαντικό έργο ήταν ως Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία», στο οποίο εξάντλησε όλη την αγάπη της και βοήθησε όσο λίγοι Αιγυπτιώτες, τους χρήζοντες ανάγκη.

 

 

 

 

Η αγάπη της επεκτάθηκε και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου με τη βοήθεια και στήριξη του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη, ανακαίνισαν εκ βάθρων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιούπολης Καΐρου, όπου σήμερα θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία της και όπου αναγορεύτηκε πριν από τέσσερα χρόνια «Μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας».       

 

 

 

 

Το τελευταίο ταξίδι της μεγάλης Αιγυπτιώτισσας θα ακολουθήσει αργότερα το απόγευμα στο Ελληνικό Νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, όπου θα ταφεί δίπλα από τον γιο της Τζόνι Κυριάζη, που είχε χάσει πριν από δέκα χρόνια…

 

 

 

 

Το μικρό βίντεο που ακολουθεί αποτελεί ένα «ευχαριστώ» από όλους όσοι είχαμε τη χαρά να τη γνωρίσουμε από κοντά και να τη θυμόμαστε πλέον για πάντα…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 responses to “Ένα μικρό ΒΙΝΤΕΟ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη μεγαλύτερη σύγχρονη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, την αξέχαστη Στέλλα Κυριάζη”

  1. ΦΙΦΙΚA ΜΠΡΟΥΣΙΑΝΟΥ says:

    ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.

  2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤ says:

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤ ΣΑΙΔ / ΠΟΡΤ ΦΟΥΑΤ ΜΕ ΛΥΠΗ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΕΛΑΦΡΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΜΕ ΘΛΗΨΗ
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΑΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΡΤ ΣΑΙΔ /ΠΟΡΤ ΦΟΥΑΤ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης