Παρουσία πολύ κόσμου, η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Αγία Αικατερίνη του Σινά, με τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό να εύχεται για την ειρήνη σε όλον τον κόσμο


 

 

 

 

Για τον «Άρχοντα της ειρήνης, τον Ιησού Χριστό, όπου στον τόπο όπου γεννήθηκε σήμερα η ειρήνη δεν είναι τόσο σταθερή» μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, χοροστατώντας στη συγκινητική ακολουθία των Χριστουγέννων που σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο τελέστηκε από τους πατέρες και μοναχούς της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, παρουσία πολλών προσκυνητών που κατέκλυσαν το χώρο της εκκλησίας, κατά τη ολονύκτια ακολουθία.

 

 

 

Μία ακολουθία που ξεκίνησε την παραμονή της μεγάλης ημέρας στις 9 το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου και διήρκεσε μέχρι τις 3 περίπου το πρωί της 7ης Ιανουαρίου, με όλον τον κόσμο να προσέρχεται στο αρχονταρίκι της Μονής και να ανταλλάσσει τις ευχές με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά και τους πατέρες και να δέχεται τα πολλά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι μοναχοί, συμβολίζοντας το ξεκίνημα για το εορταστικό δωδεκαήμερο που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, όπου και θα τελεστεί η εορτή των Φώτων.

 

 

 

Μιλώντας προς τους πιστούς, ο Καθηγούμενος της Μονής κ. Δαμιανός τόνισε τη σημασία της μεγάλης ημέρας της Χριστιανοσύνης στην παγκόσμια κοσμογονία, που ήρθε να μας ενώσει με τον ουρανό και να μας προσκαλέσει να ανοίξουμε την καρδιά μας ως το σπήλαιο της Βηθλεέμ που υποδέχτηκε τον νεογέννητο Ιησού, Αυτόν που έφερε την ειρήνη σε όλο τον κόσμο».  

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης