Στη μάχη των δημοτικών εκλογών και ο Αλεξανδρινός Αιγυπτιώτης Ηλίας Νομπιλάκης, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς


Ένα ακόμη σημαντικό στέλεχος του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, και δη του αλεξανδρινού, ο καθηγητής κ. Ηλίας Νομπιλάκης, θέτει εαυτόν στην ετυμηγορία των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, ως υποψήφιος Δημοτικός Κηφισιάς.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

 

Γ εννήθηκε το 1952 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και από το 1965 ζει και εργάζεται στην Κηφισιά.

Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συντήρηση Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και έχει εξειδίκευση στην Συντήρηση Πέτρας.

Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τ.Ε.Ι.  Αθήνας, στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, ενώ παράλληλα διατήρησε τεχνικό γραφείο στην Κηφισιά.

Είναι παντρεμένος με την Πηνελόπη Τακτικού και έχουν 3 γιούς φοιτητές.

Ασχολείται με τα κοινά της Κηφισιάς από το 1982.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ζηρινείου, άμισθη τιμητική θέση, από τον Οκτώβριο 1986 έως τον Απρίλιο 1990, όπου επί προεδρίας του, το 1987 αναβίωσαν  «Τα Ζηρίνεια» , πανελλήνιοι αγώνες στίβου που υλοποιούνται  ανελλιπώς μέχρι σήμερα .

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Νέας Κηφισιάς (Α.Ε.Ν.Κ) και αρκετά χρόνια Έφορος της Ακαδημίας Μπάσκετ Παίδων.

Είναι μέλος της Επιτροπής Σχεδίου Πόλης του Δήμου Κηφισιάς .

Επί μια δεκαετία έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Κηφισιάς , όπου τα τελευταία 3 χρόνια ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου.

Στις Αδάμες , όπου ζει, έχει ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της συνοικίας, αρχικά ως μέλος στο Δ.Σ. του εξωραϊστικού Συλλόγου «Κηφισός» και σήμερα ως μέλος της Επιτροπής Πολεοδομικών & Κυκλοφοριακών θεμάτων του Συλλόγου.

Με τις ενέργειές του και την υποστήριξη των φοιτητών  και των συνεργατών του από το Τ.Ε.Ι.  Αθήνας, έχουν μελετήσει και  συντηρήσει  αφιλοκερδώς όλα τα αγάλματα του πάρκου του Κεφαλαρίου και του Άλσους Κηφισιάς., ενώ έχει καταγράψει και τον εκκλησιαστικό πλούτο της Πόλης.

Ιδρυτικό μέλος  της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «HEDA» και από το 2007, Πρόεδρος αυτής, με την οποία οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για ενίσχυση των ανθρωπιστικών σκοπών της και έχουν κτίσει και εξοπλίσει 3 νηπιαγωγεία για την υποστήριξη των βεδουίνων στις απομακρυσμένες οάσεις της Αιγύπτου (στην Φαράφρα, την Σίουα και το Σινά).

Είναι μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Αθηναϊκών Μνημείων του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει διατελέσει και Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου σε θέματα συντήρησης μνημείων.

Επί 12 χρόνια ασχολείται με την  Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της  Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης  Σινά της Αιγύπτου.

Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία που αφορούν την καταγραφή και συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ έχει διδάξει και στα Πανεπιστήμια του Goteborg Σουηδίας, Παλέρμο και L΄ Aquila Ιταλίας και Lanzhou  της  Κίνας .

Το ΠΥΡΑΜΙΣ τού εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης