Ίσως, ενώπιον μίας μεγάλης ανακάλυψης στην Αλεξάνδρεια να βρίσκεται η ομάδα της αρχαιολόγου Καλλιόπης Λημναίου – Παπακώστα


Νέα πιθανή μεγάλη ανακάλυψη στον χώρο όπου ήδη γίνονται ανασκαφές από την ελληνική αρχαιολογική αποστολή του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού  (ΕΙΕΑΠ) που διευθύνει η αρχαιολόγος κα Καλλιόπη Λημναίου Παπακώστα στην Αλεξάνδρεια, κάνει τον γύρο του κόσμου, και τους ειδικούς να ελπίζουν ότι βρίσκονται κοντά σε πολύ σημαντικά νέα ευρήματα.

 

Όλα ξεκίνησαν από μία ξαφνική υποχώρηση του εδάφους, κοντά στους Κήπους με τους Καταρράκτες, στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, εκεί όπου η ελληνική αρχαιολογική σκαπάνη με την ομάδα της αρχαιολόγου κας Πέπης Παπακώστα έχει ήδη στο παρελθόν ανακαλύψει άλλα σημαντικά ευρήματα, όπως το πρώιμο ελληνιστικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (της εποχής του 3ου αιωώνα π. Χ, που ήδη κοσμεί τις αίθουσες του Εθνικού Μουσείου της Αλεξάνδρειας) .

 

Σε αυτό λοιπόν το σημείο, το έδαφος υποχώρησε αρκετά μέτρα και αυτό κάνει τους αρχαιολόγους να πιστεύουν ότι πιθανόν να βρίσκονται ενώπιον μίας μεγάλης ανακάλυψης σε ευρήματα βασιλικών πτολεμαϊκών ερειπίων.

 

Την σημασία της ανακάλυψης εξήρε και ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, τονίζοντας την σημασία και την συμβολή της ελληνικής αρχαιολογικής σκαπάνης.

 

Βεβαίως, τίποτε δεν είναι ακόμη σίγουρο. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την μεγάλη ανακάλυψη

 

Αυτό που είναι σίγουρο, τονίζει η κα Παπακώστα είναι ότι η ανασκαφή θα πρέπει αν συνεχιστεί, γιατί μπορεί να μάς αποκαλύψει σημαντικά ευρήματα.

 

Πολύ σύντομα, η ομάδα της αρχαιολόγου κας Παπακώστα θα ξεκινήσει τις νέες ανασκαφές και όλοι ελπίζουν σε καλά και σημαντικά αποτελέσματα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης