Αρχόντισσα του Θρόνου των Εκκλησιών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα


Το οφφίκιο της Αρχόντισσας του Θρόνου των Εκκλησιών απένειμε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρόδη Κράτσα, στο πλαίσιο της επίσημης τελετής στον επιβλητικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, ενώπιον του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Άκη Γεροντόπουλου και ελληνικών κι αιγυπτιακών αρχών.

 

Ο Πατριάρχης εξήρε τις αρχές και το έργο της ελληνίδας ευρωβουλευτού καθώς και το ρόλο που έχει παίξει για την υποστήριξη του Πατριαρχείου και των δικαιωμάτων των χριστιανών καθώς και το διάλογο και τη συνεργασία των Εκκλησιών με τα ευρωπαϊκά όργανα.

 

Η τιμώμενη στην αντιφώνησή της αναφέρθηκε στις αντιξοότητες και προκλήσεις του εκκλησιακού έργου στις χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου με τις ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και την έξαρση της βίας και τόνισε τη σημασία που έχει η ελληνορθόδοξη παράδοση στη συμβολή για μία καλύτερη Ευρώπη, ανθρώπινη κι αλληλέγγυα, για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο και δημοκρατικό.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης