Αύξηση κατά 6,25% παρουσιάζει ο αριθμός των μαθητών του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου σε σχέση με πέρυσι


Σταθερά αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου (ΕΠΚΚ) και αυτήν την σχολική χρονιά, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μάς κοινοποίησε ο δραστήριος ελληνικός πολιτιστικός φορέας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, οι μαθητές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2013-2014 είναι ογδόντα πέντε (85), δηλαδή πέντε περισσότεροι από την αντίστοιχη χρονική περίοδο, γεγονός που αντιστοιχεί σε ποσοστό αύξησης 6,25%.

 

Από τα παιδιά αυτά, τα 12 μόνον είναι εγγεγραμμένα στο Τμήμα Μητρικής Γλώσσας για τις ηλικίες 6-12 ετών, σε σύγκριση με τα 17 παιδιά που ήταν γραμμένα πέρυσι κατά την ίδια περίοδο.  

 

Όπως μάς ενημερώνουν από το ΕΠΠΚ, «παρά τις δυσμενείς οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες σε Ελλάδα και Αίγυπτο, που επιδρούν αποτρεπτικά στο ενδιαφέρον των αιγυπτίων για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, καταβάλλονται προσπάθειες για προσέλκυση μαθητών και ως εκ τούτου δεν παρατηρούνται αξιοσημείωτες μεταβολές στα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με την προτέρα εποχή. Ευελπιστούν μάλιστα στο ΕΠΚΚ ότι η αποκατάσταση της τουριστικής κίνησης στην Αίγυπτο αλλά και η εξομάλυνση της ελληνικής οικονομίας θα προσελκύσουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό μαθητών».

 

Να σημειωθεί ότι η ηλικιακή ομάδα των Αιγυπτίων σπουδαστών κυμαίνεται από 15 έως και 60 ετών, με τη συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών να προέρχεται από φοιτητές των τμημάτων Νεοελληνικών Σπουδών των Πανεπιστημίων Καΐρου, Άιν Σαμς και Ελ Άζχαρ.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου αποτελεί αναγνωρισμένο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Και, παρά τους αυστηρούς νέους όρους αναγνώρισης τέτοιων τμημάτων, είναι το μόνο ανεγνωρισμένο τμήμα στην Αίγυπτο. Παράλληλα, είναι επίσημο Εξεταστικό Κέντρο στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας που διεξάγονται κάθε χρόνο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Στα τμήματά του, διαφόρων επιπέδων, οι μαθητές διδάσκονται Ελληνικά 48 ώρες ανά τρίμηνο, δηλαδή 4 ώρες εβδομαδιαίως, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Υπεύθυνοι για τη διδασκαλία είναι ο Διευθυντής του ΕΠΚΚ κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και η κα Αργυρώ Ταυρίδου, εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και ο Βασίλης Φλώρος, εκπαιδευτικός που έχει προσληφθεί από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Στα διαχειριστικά – οικονομικά θέματα, υπεύθυνη είναι η Διαχειριστική και Οικονομική Δ/ντρια κα Ντίνα Γεδεών.

Τον συντονισμό του έργου και την Επιτροπή Σχεδιασμού των Εκδηλώσεων, αλληλοσυμπληρώνουν με τους υπευθύνους του ΕΠΚΚ, τόσο η Πολιτιστική Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο Δρ Μαριλένα Γρίβα όσο και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αντώνης Ιορδανίδης, με την ιδιότητα του Προϊσταμένου της Εφορείας Πολιτιστικών της ΕΚΚ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης