Για την επανίδρυση του ΣΑΕ, συζήτησαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Τμήματος Διασποράς με τον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλο


Αντιπροσωπεία του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον κ. Β.Πριμικήρη, μέλος της Κ.Ε και συντονιστή του τμήματος και τον Αιγυπτιώτη – Αλεξανδρινό κ. Γιώργο Φλωρεντή, μέλος της γραμματείας του Τμήματος, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο.

 

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επανίδρυση του ΣΑΕ (Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού) και έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αυτοοργάνωση του Ελληνισμού της Διασποράς. Από τη συζήτηση που έγινε σε καλό κλίμα, διαφάνηκε η διαφορετική προσέγγιση που υπάρχει σε μια σειρά από ζητήματα.

 

 

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Πριμικήρης στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι:

 

 

• Το Σ.Α.Ε θα πρέπει να επανιδρυθεί σε άλλη βάση. Για την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του είναι ένας θετικός  θεσμός για την προώθηση της αυτοοργάνωσης και της συσπείρωσης  του Ελληνισμού της Διασποράς. Δυστυχώς, όμως, εξελίχθηκε σε χώρο μόνο προσωπικής αναρρίχησης και μικρό-κομματικών, μικρό-προσωπικών συμφερόντων διάφορων κυβερνητικών παραγόντων.

 

 

• Το ΣΑΕ σήμερα, όπως και κάθε οργανωμένη έκφραση του Απόδημου Ελληνισμού, θα πρέπει να προτάξει πάνω απ’ όλα την αυτονομία του από κυβερνητικές, εκκλησιαστικές και οποιεσδήποτε άλλες μορφές παρεμβάσεων που προσπαθούν να ποδηγετήσουν την όλη δραστηριότητά τους.

 

 

• Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ΣΑΕ επιβάλλεται να είναι το ανώτατο όργανο της οργανωμένης έκφρασης του Ελληνισμού της Διασποράς. Να έχει χαρακτήρα  εισηγητικό, γνωμοδοτικό, συμβουλευτικό και προπαντός διεκδικητικό προς την Ελληνική Πολιτεία  και όχι μόνο. Να είναι ένα όργανο δημοκρατικής εκπροσώπησης που θα υπερασπίζεται και θα προωθεί τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες της Διασποράς, ζητήματα που θα έχουν σχέση με την ελληνική κυβέρνηση ή τις κυβερνήσεις των χωρών υποδοχής.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης