Γλέντι α λα… «αιγυπτιώτικα» και στην Αδελαΐδα της Νοτίου Αυστραλίας (ΦΩΤΟ)


Τελικά, όπου και αν βρεθούν οι Αιγυπτιώτες, όπου γης, δεν παύουν να σκέπτονται και να συλλογίζονται… αιγυπτιώτικα. Να χορεύουν ελληνικά και να γεύονται τους ελληνικούς και αιγυπτιακούς μεζέδες… Όλοι μαζί, οι γεροντότεροι με τους νεώτερους, στέλνοντας χαιρετισμούς στην δεύτερη πατρίδα τους, την Χώρα του Νείλου, από την τρίτη τους πατρίδα, την Αυστραλία…

 

Απόδειξη, η εκδήλωση των Αιγυπτιωτών της Αδελαΐδας στην Νότιο Αυστραλία, που πραγματοποιήθηκε στο Κέσγουικ της Αδελαΐδας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

 

Στην περιοχή, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 1951, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αιγύπτου και Μέσης Ανατολής Νοτίου Αυστραλίας, από τους πρώτους Αιγυπτιώτες μετανάστες που έφτασαν στην περιοχή.

 

Όπως μάς ενημερώνουν, οι περισσότεροι προήλθαν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά σύντομα, μέσα στην δεκαετία του 1950 και του 1960, κατέφθασαν και από άλλες πόλεις της Χώρας του Νείλου.

 

Σήμερα ο δραστήριος αιγυπτιώτικος Σύνδεσμος έχει ιδιόκτητο εντευκτήριο με μεγάλη αίθουσα για διαλέξεις, χορούς και διάφορες εκδηλώσεις, βιβλιοθήκη και διάφορα δωμάτια ως γραφεία.

Βρίσκεται στο 56,Richmond Road, Keswick. South Australia, 5035.

 

Τα 120 τακτικά μέλη του Συνδέσμου με τις οικογένειες τους και φίλους τους απολαμβάνουν τις διάφορες εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνουν εβδομαδιαία μεσημεριανά γεύματα και Αιγυπτιακές βραδιές με ανάλογα φαγητά και πλούσια Αιγυπτιακά γλυκά που με μεγάλη φροντίδα ετοιμάζουν ακούραστα το ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο και οι Κυρίες μέλη του Συνδέσμου.

 

Πρόεδρος είναι η κα Ελευθερία Μπακάλογλου, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα της που είναι ένας εκ των ιδρυτών του Συνδέσμου. Γραμματέας του Συνδέσμου είναι η κα Ευαγγελία Κεφαλάκη, υπεύθυνη και για την πληροφόρηση των Μελών και φίλων του Συνδέσμου.

 

Τις φωτογραφίες που ακολουθούν, τις αντλήσαμε από την επίσημη ιστοσελίδα του αιγυπτιώτικου Συνδέσμου στη νότια Αυστραλία, Αδελαΐδα, που διατηρούν στο facebook.

 

greek egyptians of south australia 01

greek egyptians of south australia 02

 

greek egyptians of south australia 03

 

 

greek egyptians of south australia 05

 

greek egyptians of south australia 07

 

greek egyptians of south australia 08

 

greek egyptians of south australia 10

 

greek egyptians of south australia 11

 

 

 

 

 

 

greek egyptians of south australia 12

 

greek egyptians of south australia 13greek egyptians of south australia 14

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης