Δεκτός με κανονιοβολισμούς και τιμές, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄, κατά την επίσκεψή του στο ρωσικό καταδρομικό Varyag


Δεκτός με κανονιοβολισμούς και τιμές από στρατιωτικό άγημα, έγινε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη στο ρωσικό καταδρομικό Varyag.

 

Το καταδρομικό Varyag  είναι Ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, το οποίο πραγματοποιεί εξαήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά το 1992, με στόχο την ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ρωσίας.

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε το ρωσικό πολεμικό πλοίο, μετά από πρόσκληση του Ναυάρχου Alexander Potapov και του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στην Αλεξάνδρεια κ.Sergey Petlyakov.

 

patriarxis russia 02

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο Μακαριώτατος ετέλεσε αγιασμό και απηύθυνε νουθεσίες και παραινέσεις προς τους αξιωματικούς και τους άνδρες του πολεμικού πλοίου, ευχόμενος οι επιχειρησιακές τους δραστηριότητες, τόσο οι επιφανείας όσο και οι ανθυποβρυχιακές, να έχουν στόχο αποκλειστικό την περιφρούρηση της ειρήνης και την ασφάλεια των θαλασσών, ιδίως κατά την παρούσα φάση που το σκάφος, εισελθόν στη Μεσόγειο διά της Διώρυγος του Σουέζ, θα πραγματοποιήσει αριθμό αποστολών από κοινού με τα σκάφη του Ρωσικού Στόλου της Μεσογείου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης