«Δεν προσβλέπω στην καρέκλα αλλά στην προσφορά», τονίζει στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» ο υποψήφιος Κοινοτικός Επίτροπος Μανόλης Σιγάλας


Ο Μανόλης Σιγάλας είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, νέος και γνώστης των παροικιακών θεμάτων. Για τον λόγο αυτό, αξίζει ιδιαίτερα να διαβάσουμε με προσοχή τις απαντήσεις που δίνει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν και να κρατήσουμε ιδιαίτερα τον επίλογό του: «Μετά τις εκλογές, θα ζητούσα νικητές και νικημένοι να πιούμε ένα ποτηράκι στη  υγεία όλων μας».

 

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

ΜΑΝΟΛΗ ΣΙΓΑΛΑ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κε Σιγάλα, πώς κρίνετε το γεγονός της συμμετοχής δέκα (10) υποψηφίων για τις τέσσερις (4) θέσεις φέτος για την Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου; Πού οφείλεται κατά την γνώμη σας αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον;

 

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ: Θεωρώ υγιές το φαινόμενο και μακάρι να ήταν και περισσότεροι. Το έργο που επιτελείται στην ΕΚΚ τα τελευταία χρόνια είναι αξιοσημείωτο και θέλοντας ο καθένας μας να προσθέσει το δικό του πετραδάκι, είναι μια καλή εξέλιξη.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας της σημερινής Διαχειριστικής Επιτροπής είναι αρκετά υψηλότερος από αυτόν των υποψηφίων;

 

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ: Τα ενεργά μέλη της παροικίας, λόγω των καταστατικών περιορισμών που υπήρχαν, είναι μεγάλης ηλικίας, εκ των πραγμάτων και η ΔΕ, είναι  φυσικό! Μην ξεχνάτε ότι δεν πέρασε καν δεκαετία που οι γυναίκες δεν ήταν μέλη της ΕΚΚ, επίσης τα νέα παιδιά είναι κυρίως μεικτών γάμων, και αυτά, μέχρι πέρυσι, ούτε τακτικά μέλη δεν θα μπορούσαν να είναι! Τώρα, τα πράγματα άλλαξαν και σιγά – σιγά, θα αλλάζει προς τα κάτω ο μέσος όρος. Η έντονη παρουσία νεολαίας αποτελεί λοιπόν μια φυσική εξέλιξη κατά την γνώμη μου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί θελήσατε να είστε υποψήφιος στις εκλογές της ΕΚΚ, κε Σιγάλα;

 

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ: Πρέπει να ομολογήσω πως, αν και υποψήφιος, δεν το έχω αποφασίσει πλήρως, αλλά ήθελα ένα χρονικό διάστημα να το σκεφτώ για να αποφασίσω τελικά αν θα συνεχίσω. Λόγω περιορισμένου ελεύθερου χρόνου και επαγγελματικών υποχρεώσεων, αν κρίνω πως οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα ανταποκριθούν καλύτερα στις κοινοτικές υποχρεώσεις, δεν είναι διόλου απίθανο να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, δίνοντας την δυνατότητα στους άλλους. Δεν προσβλέπω στην καρέκλα αλλά στην προσφορά, που δεν προϋποθέτει την καρέκλα! Θεωρώ, δε, την ένταση που υπάρχει από μερικούς, ασυμβίβαστη με το πνεύμα της κοινωνικής προσφοράς και αυτό μέ προβληματίζει ακόμα περισσότερο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί υποψήφιοι δεν συμμετείχαν στις Εφορείες της ΕΚΚ καθόλου. Άλλοι, ήταν μέλη και δεν πατούσαν και όμως είναι υποψήφιοι. Πώς το ερμηνεύετε αυτό;

 

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ: Ο καθένας φέρει την ευθύνη των πράξεών του, όταν δεσμεύεσαι πρέπει να σέβεσαι τις δεσμεύσεις σου. Προσωπικά, ποτέ δεν είχα χρόνο να συμμετέχω σε Εφορείες, γνωρίζω όμως από διοίκηση και οργάνωση, και θα μπορώ μέσω της ΔΕ να προσφέρω εξίσου καλά, με μια μικρή περίοδο προσαρμογής. Τα ίδια νομίζω ισχύουν και για όσους έχουν ανάλογες προδιαγραφές.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες κατά την γνώμη σας θα ήταν οι προδιαγραφές της καλύτερης Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ;

 

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ: Αυτή που αφουγκράζεται καλύτερα την παροικία, βοηθάει τον φτωχό και όποιον έχει ανάγκη χωρίς να τόν εκθέτει, μεριμνά για την προστασία και ανάπτυξη της κοινοτικής περιουσίας και εργάζεται με πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί θα ζητούσατε από τους υποψηφίους, πριν και μετά τις εκλογές;

 

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ: Θα ζητούσα από όλους τους υποψηφίους να κατανοήσουν πως δεν πάμε για εκλογές Κογκρέσου ή Βουλής!!.. Καλύτερα θα ήταν να αναλώνουμε τις δυνάμεις μας σε θετικές εισηγήσεις για το τί πρέπει να κάνουμε καλύτερα, και όχι, αν και γιατί, ο ένας έκανε αυτό και ο άλλος το άλλο! Θα ζητούσα λοιπόν να μειωθεί η ένταση. Αυτή η ένταση με απωθεί. Μετά τις εκλογές, θα ζητούσα νικητές και νικημένοι να πιούμε ένα ποτηράκι στη  υγεία όλων μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης