Δυναμική η συμμετοχή των Ελλήνων ξεναγών στην αναγέννηση του αιγυπτιακού τουρισμού


Η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά στην εκστρατεία της Αιγύπτου για την ισχυρή επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης στην φιλόξενη Χώρα του Νείλου, το φθινόπωρο που ξεκινά, που όπως ήταν αναμενόμενο επλήγη από τα γεγονότα του καλοκαιριού. Έτσι, με την σημαντική συμβολή του Υπουργείου Τουρισμού και με την στήριξη της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, που έχει αναγάγει το θέμα του τουρισμού σε υψίστης προτεραιότητας ζήτημα, με τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα ήδη να διαφαίνονται παγκοσμίως και η Αίγυπτος να ξανακερδίζει το χαμένο έδαφος, η Ελλάδα και οι επίσημοι ελληνόφωνοι διπλωματούχοι ξεναγοί δίνουν το δυναμικό τους παρόν, με τον  Γιώργο Ρεκτσίνη (φωτο) να συμμετάσχει σε μία μεγάλη εκδήλωση στις Πυραμίδες της Γκίζας.

Στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου από το Συνδικάτο Ξεναγών της Αιγύπτου και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, οι επίσημοι επαγγελματίες ξεναγοί που δραστηριοποιούνται στην Χώρα του Νείλου απευθύνθηκαν με μηνύματά τους που εκφώνησαν σε είκοσι γλώσσες προς όλους τους λαούς του κόσμου και διατράνωσαν το γεγονός ότι η Επανάσταση της 30ής Ιουνίου δεν ήταν πραξικόπημα (όπως επιχείρησαν κάποια ΜΜΕ να παρουσιάσουν) αλλά ήταν η μεγαλύτερη λαϊκή Επανάσταση στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Αυτό διεμήνυσε και ο επίσημος διπλωματούχος Ξεναγός κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, που εκπροσώπησε τους ελληνόφωνους συναδέλφους του στην εκδήλωση αυτή και μίλησε στα ελληνικά, μεταφέροντας μέσω των τηλεοπτικών καμερών το μήνυμα της τουριστικής άνοιξης της Αιγύπτου σε όλον τον κόσμο, παρουσία των Υπουργών Τουρισμού και Εργασίας της Αιγύπτου, του Περιφερειάρχη της Γκίζας, εκπροσώπων των Υπουργείων Πολιτισμού, Αρχαιοτήτων και της Τουριστικής Αστυνομίας της Αιγύπτου.

Η εκδήλωση αναμένεται να επαναληφθεί και σε μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου από την ομάδα αυτή των ξεναγών που ανέλαβαν το όλο εγχείρημα υπό τον τίτλο «Η Φωνή της Αιγύπτου» και η οποία καμπάνια ενημέρωσης θα παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ήδη την πρώτη πολύ πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την περίφημη Σφίγγα στις Πυραμίδες, κάλυψαν με ρεπορτάζ τους, τηλεοπτικά κανάλια από την Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία και την Ιαπωνία.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης