Εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού στην Σπετσεροπούλειο Σχολή Καΐρου


Εντυπωσιακή αλλαγή της εικόνας του κτιρίου της Σπετσεροπουλείου Σχολής, επιφυλάσσει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, σε όσους το επισκεφθούν από τη νέα σχολική χρονιά, περνώντας σε μία νέα εποχή, όπου τα ελληνικά εκπαιδευτήρια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας μπορούν πλέον να συγκριθούν στις κτιριακές τους εγκαταστάσεις με εφάμιλλα μεγάλα ξένα σχολεία της πόλης. Ένας τεράστιος χώρος έχει καλυφθεί με γκαζόν και ένας άλλος χώρος έχει διαμορφωθεί σε αθλητικό γήπεδο με πλακάκια τέτοιας κατασκευής κατάλληλα για αθλοπαιδιές. Έτσι, με δεδομένη και την άρτια εκπαιδευτική κάλυψη που φροντίζει το Υπουργείο Παιδείας με τους αποσπασμένους δασκάλους και καθηγητές, και η Κοινότητα με τους διορισμένους δασκάλους, η νέα σχολική χρονιά 2013 -2014 ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Το δήλωσε άλλωστε αυτό και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Παύλος Καπίδης, στις δηλώσεις του, που δημοσιεύσαμε στο περασμένο «ΝΦ», καθώς μάς τόνισε για τα ελάχιστα μόνο κενά που μπορεί πρόσκαιρα να παρουσιαστούν για τα οποία – σε αυτήν την περίπτωση – θα προσπαθήσει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία να τα καλύψει το συντομότερο δυνατό.

Αυτό λοιπόν που ξέρουν οι Αιγυπτιώτες μαθητές μας είναι ότι η Πολιτεία με την καθοριστική κατάλληλη διαχείρηση από τους Διαχειριστικούς Φορείς της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν – και το πετυχαίνουν – να διατηρήσουν την ελληνόφωνη εκπαίδευση στο Κάιρο.

Και βέβαια, τα έργα αυτά δεν ήταν εύκολο να γίνουν. Ας μην ξεχνάμε ότι πραγματοποιήθηκαν σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με πολλά γεγονότα που επηρέασαν την ζωή όλων μας, χωρίς όμως τελικά να μπορέσει να μπει τροχοπέδη στα σχέδια της Κοινότητας.

Έτσι, οι μαθητές μας μπορούν πλέον να απολαμβάνουν την σχολική τους ζωή σε ένα εξαιρετικά βελτιωμένο περιβάλλον, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά και στην αθλητική τους ενασχόληση, τόσο των παιδιών όσο και των αθλητικών παροικιακών μας σωματείων.

Μιλώντας προς το «ΝΕΟ ΦΩΣ», ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ μάς εξήγησε ότι τα έργα αυτά έχουν 10 χρόνια ζωής και ότι το γκαζόν που τοποθετήθηκε, το οποίο είναι πλαστικό, μπορεί να διατηρηθεί ακόμη για το εν λόγω διάστημα και αν παίζουν αθλητές σε αυτό 24 ώρες το 24ωρο!…

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, εκ μέρους του παροικιακού αθλητικού μας σωματείου ΠΑΟΚ την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για ό,τι κάνει για τα παιδιά αυτά που αποτελούν το μέλλον της παροικίας.

Και μάς αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα νέα πρωταθλήματα που θα πραγματοποιήσει ο ΠΑΟΚ σε συνεργασία με άλλα σωματεία της περιοχής, αναδεικνύοντας τα ελληνικά σχολεία και την δεσπόζουσα θέση τους στην περιοχή της Ηλιούπολης, με την ελληνική τους σημαία να κυμματίζει στον πιο ψηλό ιστό τους και να την διακρίνουμε από 100άδες μέτρα μακριά, και εμείς και όλοι όσοι περνούν από την Ηλιούπολη του Καΐρου.

Η σκυτάλη τώρα είναι στα ίδια τα παιδιά, που καλούνται να προστατέψουν αυτόν τον χώρο και να τον διαφυλάξουν σαν το δεύτερο σπίτι τους, που έτσι κι αλλιώς είναι έτσι.

Καλή σχολική χρονιά, με νέες εικόνες και νέες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο για την παροικία μας…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης