Επίσημα συγνώμη από τον Κήμη Φλεβοτομά ως Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ, ζητά ο κ. Αλέκος Καζαμίας για την «υβριστική» επιστολή


Στα άκρα ωθεί το ζήτημα της επίθεσης που – όπως λέει – υπέστη ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας, από τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμη Φλεβοτομά.

 

Στη νέα επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο προχθεσινό «ΝΕΟ ΦΩΣ», ο κ. Καζαμίας, αφού αντικρούει άλλη μία φορά τις απόψεις του κ. Φλεβοτομά, ζητά ρητά και κατηγορηματικά να απαντήσει ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ, και μάλιστα προσωπικά, με επιστολή του στο «ΝΕΟ ΦΩΣ», όπου ο κ. Κήμης Φλεβοτομάς να ζητά συγνώμη για τα όσα διατύπωσε στην πρώτη δική του επιστολή (στο φύλλο 508 έκδοσης 3.3.2014 του ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ), με την οποία άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» και δημιουργήθηκε τεράστιο ζήτημα στις πρόσφατες άτυπες συναντήσεις διαλόγου της ΕΚΚ με τους παροίκους, ενώ συζητήθηκε το θέμα έντονα και στην Αιγυπτιώτικη παροικία.

 

Ο κ. Καζαμίας επισημαίνει και καταλήγει την επιστολή του λέγοντας ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του, θα κινηθεί άμεσα δικαστικά εναντίον του κ. Φλεβοτομά, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «θα αναγκαστώ να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για την αποκατάσταση της υπόληψής μου, διότι κανένας πάροικος δεν θα δεχότανε ποτέ να πληρώσει την ελευθερία της γνώμης ενός μεγάλου και ηλικιωμένου συμπαροίκου, ειδικά και όταν είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας.»

 

Ολόκληρη η νέα επιστολή του κ. Καζαμία που δημοσιεύτηκε στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» έκδοσης της 24ης Μαρτίου, έχει ως εξής:

 

    

 

Κάϊρο, 22 Μαρτίου 2014

 

ΠΡΟΣ Πρόεδρο Διαχειριστικής Επιτροπής

Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

 

ΚΟΙΝ : – Όλα τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής

-Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

Έλαβα την επιστολή σας υπ’ αριθ. 359/92/14 από 11-03-2014 και την διάβασα με πολύ προσοχή.

 

Θα ήθελα να σάς ευχαριστήσω για την δημοσίευση της δικής μου επιστολής και για τα όσα αναφέρετε στην επιστολή σας με τα οποία διευκρινίζετε κάποια θέματα από τα οποία έθεσα.

 

Επιτρέψτε μου όμως να παρατηρήσω τα κάτωθι:

 

1-Αναφέρεται στο θέμα της επιστολής σας : «…ανταλλαγή επιστολών με τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ..»

Θα ήθελα να καταστεί σαφές ότι προσωπικά δεν αντήλλαξα καμία επιστολή, ούτε έχω διάθεση να ανταλλάξω καμία επιστολή με τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ. Την επιστολή μου την απηύθυνα σε σάς ως Πρόεδρο της ΕΚΚ και την κοινοποίησα στα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε. καθώς και στον Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων. Ούτε ο Αντιπρόεδρος απηύθυνε επιστολή προς εμένα, προσωπικά ή με την ιδιότητα μου.

 

Επομένως πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός του θέματος είναι μάλλον ατυχής.

 

2-Αναφέρεται στην δεύτερη παράγραφο της επιστολής σας ότι : «…ο τίτλος μπορεί να συνοδεύει τις τοποθετήσεις του κάθε φέροντος προσώπου, είτε εκφράζει την γνώμη του ή την ΔΕ αρκεί αυτό να γίνεται με σαφή διάκριση, πράγμα που νομίζουμε πως είναι πλέον διευκρινισμένο….»

 

Λυπάμαι να επισημάνω ότι δεν είναι πλέον διευκρινισμένο. Το υποστηρίζω αυτό σημειώνοντας:

 

α) από όσα γνωρίζω από την προσωπική μου εμπειρία στην συμμετοχή στα δημόσια κοινά μέσω φορέων κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα μέλη που απαρτίζουν την διοίκηση του φορέα αυτού, όταν τοποθετούνται δημόσια, σε οποιοδήποτε θέμα, εκφράζουν την συντεταγμένη κοινή πλειοψηφική άποψη της διοίκησης. Έτσι νοείται και η δική σας αποδοχή των όσων ανέφερα στην επιστολή μου «…δρούμε πάντα ως Σώμα….». Η δημόσια τοποθέτηση μέλους της διοίκησης που δεν εκφράζει την συντεταγμένη άποψη, αλλά την προσωπική αντίθετη δική του άποψη, μήπως αυτό συνεπάγεται ότι είναι εκτός «Σώματος»; Η ελευθερία της γνώμης είναι ιερή βασική αρχή και καθήκον σε όλους να εκφέρουν, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο και καθορισμένος τρόπος, ειδικά όταν μιλάμε για φορείς όπως η ευαγής Κοινότητά μας. Η δυνατότητα έκφρασης οποιασδήποτε άποψης, κατάλληλα τεκμηριωμένης, γίνεται στα συμβούλια των φορέων και καταγράφονται στα πρακτικά των συνεδριάσεων. Με την λήξη της διαδικασίας αυτής, εκφράζεται δημόσια μόνο η τελική συμφωνηθείσα άποψη. Αυτή είναι και η έννοια του «…δρούμε πάντα ως Σώμα..»

 

β) ο Αντιπρόεδρος με την γραπτή του δημοσίευση τοποθετήθηκε δημόσια. Στην δημοσίευση αυτή, δεν διευκρίνισε ότι εκφράζει την δική του προσωπική άποψη. Αναφέρομαι στο δημοσίευμα στην Κοινοτική Εφημερίδα ΝΕΟ ΦΩΣ, φύλλο υπ’αριθμό 508 της 03.03.2014. Γνωρίζω ότι την προηγούμενη ημέρα, 2 Μαρτίου 2014 κατά την «τρίτη ανοιχτή συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη ο Αντιπρόεδρος δήλωσε ξεκάθαρα ότι όσα έγραψε και δημοσιεύθηκαν εκφράζουν την δική του προσωπική άποψη. Αλλά η δήλωση αυτή ήταν προφορική και ενώπιον μικρού αριθμού μελών της παροικίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην συνάντηση. Η δήλωση αυτή θα πρέπει να δημοσιευθεί, ξεχωριστά και ξεκάθαρα από τον ίδιο με την υπογραφή του ως Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ, στην Κοινοτική Εφημερίδα «ΝΕΟ ΦΩΣ» για να ενημερωθούν και οι αναγνώστες της εφημερίδας, και όχι σαν ένα μέρος της δημοσιογραφικής κάλυψης της συνάντησης, όπως έγινε στο φύλλο υπ’ αριθ 509 της 10.03.2014.

 

3- Στην επιστολή σας κ. Πρόεδρε κάνετε μια περιληπτική αλλά ουσιαστική επεξήγηση για την οικονομική στήριξη της ΕΚΚ προς τους Προσκόπους. Η αναφορά σας πράγματι διαλευκάνει «το τοπίο». Απευθύνεστε όμως σε μένα, που λίγο πολύ τα γνωρίζω. Ο Αντιπρόεδρος στο δημοσίευμά του αναφέροντας έναν μη ακριβή ολότελα λανθασμένο ποσό, σαν να μην γνωρίζει τι γίνεται στην Δ.Ε. της οποίας είναι μέλος του Προεδρείου της, έριξε ένα «πυροτέχνημα» που ΜΟΝΟ διαστρεβλώσεις και λανθασμένες εντυπώσεις άφησε. Ελπίζω με την επιστολή σας να ενημερώθηκε και να κατανόησε πόσο λάθος ήταν το ποσό που ανέφερε.

 

Τα όσα αναφέρετε στην επιστολή σας τοποθετούν τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Αλλά οι αποδέκτες της επιστολής ήδη γνώριζαν.

 

Στην επιστολή μου σάς παρακάλεσα να με δικαιώσετε. Πιστεύω ότι θα πρέπει να δημοσιευθούν στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» τα όσα διατυπώνετε στην επιστολή σας για το οικονομικό σκέλος με πιο απλά διατυπωμένο τρόπο και με την επισήμανση ότι οι Πρόσκοποι δεν διαχειρίστηκαν καθόλου τα όποια ποσά, αλλά η διάθεση και εκταμίευσή τους γινόταν απευθείας από τα Γραφεία της ΕΚΚ. Στη ίδια δημοσίευση θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρη αναφορά ότι ο Αντιπρόεδρος εξέφραζε τις προσωπικές του απόψεις, ώστε να γίνει πράξη αυτό που αναφέρετε «…οφείλουμε να εξηγήσουμε προς όλες τις πλευρές…» με την ελπίδα να σταματήσουν οι «καλοθελητές» τις απόπειρες τους να εκθέσουν την ΕΚΚ και τους Προσκόπους.

 

Κλείνοντας τις παρατηρήσεις μου, θα ήθελα να σταθώ στην αναφορά σας που παραπέμπει στους χαρακτηρισμούς του Αντιπροέδρου προς το πρόσωπό μου ότι «…ήταν μια καλόβουλη αλλά ίσως ατυχής φρασεολογία..». Το ήθος μου και οι αρχές μου επιβάλλουν να θεωρήσω τα όσα ανέφερε ο σεβάσμιος και ηλικιωμένος Αντιπρόεδρος σαν να μού τα είπε ο παππούς μου, ο οποίος όμως «στο τέλος της ημέρας» αναγνωρίζει ότι εκφράστηκε ατυχώς, αναμένω την αναγνώριση του αυτή και επιμένω να γίνει γραπτή και υπογεγραμμένη από τον ίδιον με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ.

 

Τέλος, θα ήθελα να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση το θέμα να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι τού αρμόζουν. Η διαχρονικά άριστη σχέση ΕΚΚ και Προσκόπων είναι δικό μας μέλημα η προάσπιση και διαφύλαξή της. Όμως, λόγω της ιδιότητάς του, θα σας παρακαλέσω για μία ακόμη και τελευταία φορά, να με δικαιώσετε… Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστώ να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για την αποκατάσταση της υπόληψής μου, διότι κανένας πάροικος δεν θα δεχότανε ποτέ να πληρώσει την ελευθερία της γνώμης ενός μεγάλου και ηλικιωμένου συμπαροίκου, ειδικά και όταν είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Αλέκος Καζαμίας

Βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης