Επανακάμπτει δυναμικά η τουριστική κίνηση στην Αίγυπτο


Επανακάμπτει δυναμικά η τουριστική κίνηση στην Αίγυπτο, καθώς οι μεγάλες ευρωπαϊκές τουριστικές εταιρείες αποφασίζουν να προωθήσουν εκ νέου πολλούς από τους πελάτες τους στην Χώρα του Νείλου, όπως ο μεγάλος γερμανικός τουριστικός οργανισμός  TUI, μέρος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τουριστικού οργανισμού TUI Travel. Το γεγονός αυτό ήταν συνέπεια της απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης να διαμορφώσει την πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδώσει για την Αίγυπτο, μην αποτρέποντας τα ταξίδια αλλά συνιστώντας μόνο προσοχή στους γερμανούς τουρίστες. Να σημειωθεί μάλιστα ότι υπάρχουν τουριστικά γραφεία όπως η γερμανική Thomas Cook που είχαν ξεκινήσει και πάλι να στέλνουν τους πελάτες τους στην Ερυθρά Θάλασσα πριν ακόμη και από την αλλαγή της εν λόγω ταξιδιωτικής οδηγίας. Να σημειωθεί ότι ο ζωτικός τομέας του τουρισμού αφορά το 11% του αιγυπτιακού ΑΕΠ, με τους περισσότερους τουρίστες να προέρχονται από την Βρετανία, την Ρωσία και την Γερμανία που προτιμούν φανατικά την Αίγυπτο και για την ιστορία της αλλά και για την θάλασσα και τον ήλιο της.

Να σημειωθεί επίσης ότι την εβδομάδα που μάς πέρασε, τις ταξιδιωτικές τους οδηγίες απέσυραν η Τσεχική Δημοκρατία, η Ολλανδία και το Βέλγιο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σύντομα αναμένεται να αρθεί και η ταξιδιωτική οδηγία από την πλευρά της Ρωσίας.

Στα πολύ σημαντικά αυτά αποτελέσματα, σύμφωνα με την Αλ Αχράμ, συνέβαλαν τα μέγιστα οι προσπάθειες του Αιγυπτίου Υπουργού Τουρισμού κ. Χισάμ Ζαάζου, που έπεισαν μεγάλες χώρες για το ασφαλές περιβάλλον της χώρας.

Να σημειωθεί ότι μόνον τους οκτώ πρώτους μήνες του 2013, επισκέφθηκαν την Αίγυπτο περισσότεροι από 7,25 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από την Ευρώπη.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης