Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση «παγώνει» τις εισαγωγές των «τοκ τοκ» στην χώρα – Τα θεωρεί πλέον και τα φορολογεί ως ταξί.


Στο μισό εκατομμύριο υπολογίζονται πλέον στην Αίγυπτο τα περίφημα «τοκ τοκ», αυτά τα ιδιότυπα τρίκυκλα, που αποτελούν νέα κατηγορία ταξί σε κάποιες περιοχές της χώρας.

 

Πριν από κάποια χρόνια, τα έβρισκες μόνο σε λαϊκές περιοχές όπου η διέλευση των αυτοκινήτων ήταν δύσκολη και εξυπηρετούσαν την μεταφορά των κατοίκων σε αυστηρά καθορισμένα χωροταξικά πλαίσια.

 

Εδώ και δύο τρία χρόνια, όμως, τα «τοκ τοκ» απαντούνται όλο και περισσότερο, απασχολώντας σύμφωνα με εκτιμήσεις κάπου 700.000 εργαζόμενους.

 

Έχοντας δεχτεί καταγγελίες ότι τα τρίκυκλα αυτά αποτελούν πλέον και κάποια σχέση με την εγκληματικότητα στις περιοχές όπου κινούνται, και με δεδομένο πλέον ότι τα «τοκ τοκ» είναι σαν ταξί, η Αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε να τα φορολογήσει, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και απαγορεύοντας την εισαγωγή τους (όπως και όλων των δικύκλων) για ένα χρόνο.

 

Από το 2012, έχει τεθεί ήδη από τις αρμόδιες αρχές φόρος 15% κατά την πώληση κάθε «τοκ τοκ» για κάθε ένα από αυτά τα ιδιότυπα τρίκυκλα ταξί που διαθέτει στην αγορά η κατασκευάστρια εταιρεία.

 

Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει πολύ αυστηρότερους όρους για την ανανέωση αδειών κυκλοφορίας ή νέας αγοράς των «τοκ τοκ», δίνοντας μάλιστα διορία μόλις 15 ημερών για να συμμορφωθούν προς το νέο νόμο του κράτους.   

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης