Η Αιγυπτιώτισσα Αικ. Σοφιανού πρωτοστατεί στην διοργάνωση των εκδηλώσεων για την Ελλην. Προεδρία της ΕΕ, στο Βουκουρέστι


ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Βουκουρέστι, Ρουμανία

 

Το εν λόγω ρεπορτάζ σίγουρα προσκρούει στην σεμνότητα που πάντοτε χαρακτηρίζει την Αιγυπτιώτισσα κα Αικατερίνη Σοφιανού και το έργο της στο Βουκουρέστι που δεν σταματά να προσφέρει για τον Απόδημο Ελληνισμό.

 

Όμως, είναι αλήθεια ότι η Καϊρινή επιχειρηματίας κας Σοφιανού, η κόρη του αείμνηστου Μπελαφάντη από το Μπαμπελού της αιγυπτιακής πρωτεύσας, παρότι έφυγε από την Χώρα του Νείλου πριν από 51 χρόνια, δεν ξέχασε ποτέ τη σημασία της προσφοράς για την πατρίδα, όπως ακριβώς έκαναν οι μεγάλοι Αιγυπτιώτες εδώ και 150 χρόνια.

 

Έτσι, είναι εκείνη που άτυπα πρωτοστάτησε και στην διοργάνωση της μεγάλης εκδήλωσης που σήμερα πραγματοποιείται στο περίφημο θέατρο «ΑΤΕΝΕΟΥΜ» του Βουκουρεστίου, φέροντας κοντά την αμέριστη οικονομική στήριξη πολλών ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ρουμανία, για την μεγάλη αυτή βραδιά, όπου η Ελλάδα την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου γιορτάζει την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσκαλεί τον μεγάλο φιλέλληνα κόσμο της ρουμανικής πρωτεύουσας  να τιμήσουν από κοινού τις ευρωπαϊκές αξίες.

 

Οικοδεσπότης της μεγάλης αυτής βραδιάς για την Ελλάδα, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης, ένας διπλωμάτης που και εκείνος τίμησε και προσέφερε στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό πολύ πρόσφατα, υπηρετώντας ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο.

 

Και η μεγάλη αποκάλυψη της βραδιάς, η υψίφωνος Αναστασία Ζανή, μία ελληνική φωνή που μεταφέρει τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τη μουσική σε όλον τον κόσμο, αυτήν την φορά συνοδευόμενη από τον γνωστό πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη.

 

Καλοσωρίζοντας τους επισήμους προσκεκλημένους, χθες το βράδυ στο Βουκουρέστι, η κα Σοφιανού προσέφερε επίσημο δείπνο προς τιμήν της εκδήλωσης, σε εστιατόριο της πόλης, το οποίο τίμησε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Βασιλοκωνσταντάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει την σημασία της προσφοράς των Ελλήνων της Ρουμανίας και τους προηγούμενους αιώνες αλλά και τώρα, όπου ελληνικές επιχειρήσεις πρωτοστατούν στην διοργάνωση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων.

 

Το τιμητικό παρόν έδωσε και η Κυπρία Πρέσβης στην Ρουμανία κα Καλλιόπη Αβραάμ, η οποία συνεχάρη με την σειρά της τον Έλληνα ομόλογό της και τόνισε το πόσο σημαντική είναι η κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Κύπρου να αναδείξουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

 

Τα συγχαρητήριά του για την όλη εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, μετέφερε τηλεφωνικά, τόσο στον Έλληνα Πρέσβη κ. Βασιλοκωνσταντάκη όσο και την κα Σοφιανού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

 

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κ. Καραλέκας, ο Σύμβουλος κ. Κόλλιας, ο Σύμβουλος Τύπου κ. Κωνσταντινίδης, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ στην Ρουμανία, η επιχειρηματίας από την Ελλάδα κα Βερνίκου, και άλλοι επίσημοι.

 

Η μεγάλη εκδήλωση για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ρουμανία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρουμανίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά και οικονομική στήριξη πολλών ελληνικών και ρουμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Βουκουρέστι, μεταξύ των οποίων, οι: SOFMEDICA, TOMINI TRADING, VALVIS Holding, FATROM feed additives, Piraeus Bank, ALPHA BANK, Bancpost, Banca Romaneasca, Melenia Art Gallery, Black Sea, Focus και το Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο στο Βουκουρέστι.

 

20140225_221350

 

20140225_224534

20140225_224716

 

20140225_225132

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης