Η Ελληνική Κοινότητα του Τζέρμιστον του Γιοχάνεσμπουργκ στο πλευρό του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού της Νότιας Αφρικής


Είναι μία ιστορική πορεία χρόνων, που αναδεικνύει την στενή συνεργασία των Αιγυπτιωτών της Νοτίου Αφρικής με τα παροικιακά σωματεία του Γιοχάνεμπουργκ.

Περίοπτη όμως θέση σε αυτήν την αλληλοστήριξη κατέχει ο κοινός αγώνας του Συνδέσμου Ελλήνων εξ Αιγύπτου και Σουδάν Νοτίου Αφρικής με την δραστήρια Ελληνική Κοινότητα του Τζέρμιστον, στην ευρύτερη περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ, που διατηρεί μάλιστα έναν από τους ομορφότερους ναούς σε όλη την Αφρική, τον Άγιο Ιωάννη.

 

«Είμαστε πάντα στο πλευρό των Αιγυπτιωτών της Νοτίου Αφρικής» τονίζει προς το www.pyramisnews.gr ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τζέρμιστον κ. Νίκος Γιώκος, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Αιγυπτιωτών τόσο στον Απόδημο Ελληνισμό όσο και στην διατήρηση του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και συγχαίροντας για την μέχρι τώρα προσφορά του, τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Κώστα Γεωργίου.


Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά για την μεγάλη οικονομική προσφορά (που έχει ακόμη μεγαλύτερη συμβολική σημασία) των 10.000 περίπου ευρώ στην εν λόγω Ελληνική Κοινότητα, όπως ανακοινώθηκε στην Γενική Συνέλευση των Αιγυπτιωτών της Νοτίου Αφρικής.

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώκος συνδέεται στενά με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, καθώς η μητέρα του συγγενεύει με την οικογένεια Διαματάρη από το Κάιρο, εκ των οποίων ο Αντώνης Διαματάρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της μεγάλης νεοϋερκέζικης ομογενειακής εφημερίδας της αμερικανικής μεγαλούπολης «Ημερήσιος Κήρυκας».

 

Για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη όλης της Κοινότητας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τζέρμιστον κα Χριστίνα Γεράση-Γιώκου προσέφερε στον απερχόμενο Αιγυπτιώτη Πρόεδρο κ. Γεωργίου, μία εικόνα της Παναγίας για τον στηρίζει στις μεγάλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

 

 DSCN9716

 

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργίου προτίμησε να τονίσει ότι αυτό είναι το έργο των Αιγυπτιωτών, να βρίσκονται κοντά στα αδελφά παροικιακά σωματεία, όπως έκαναν εδώ και 50 χρόινια στο Γιοχάνεσμπουργκ και όπως θα συνεχίσουν να κάνουν – είμαι σίγουρος, είπε – και το νέο ανανεωμένο ΔΣ του Συνδέσμου, που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της πανηγυρικής Γενικής τους Συνέλευσης στην Ελληνική Κοινότητα του Τζέρμιστον, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής κ. Τάσου Χριστοφόρου, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Ηλία Κλεόπα και άλλων εκπροσώπων παροικιακών σωματείων καθώς και του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως κ. Δαμασκηνού, του πατρός Γερασίμου, ο οποίες μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του τοπικού Ιεράρχη στις εργασίες της Συνέλευσης.

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώκος διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση επισκευών σε ηλεκτρικά μοτέρ στη Νότια Αφρική, την Tomco, που ξεκίνησε ήδη από το 1974.

 

DSCN9772

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης