Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Κάιρο, την δεύτερη έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ. Θεόδωρο Β΄


Σε κλίμα κατάνυξης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ετέλεσε την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον περικαλλή Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι του Καΐρου, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, τον Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Νήφωνα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Μόσχας στο Κάιρο και τον ιερό κλήρο.

 

Παραβρέθηκαν ο Κύπριος Πρέσβης κ. Σώτος Λιασσίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο Κύπριος Πρόξενος κ. Φώτης Φωτίου, η Πολιτιστική Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κα Μαριλένα Γρίβα, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Παύλος Καπίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ) κ. Χρήστος Καβαλής, ο εκπρόσωπος της αραβορθόδοξης κοινότητας κ. Χούρι, η Υποπρόξενος κα Μπέσυ Παπανικολάου, οι Αντιπρόεδροι της ΕΚΚ κ.κ. Νικόλας Βαδής και Κήμης Φλεβοτομάς, ο Ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Κοινοτική Επίτροπος κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, το Μέλος του ΔΣ της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Στέφανος Αργυρίου, ο Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας δικτύου Αιγύπτου κ. Γιώργος Σώχος και άλλοι επίσημοι.

 

Πριν από από την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χειροθέτησε σε Μέγα Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τον προϊστάμενο του ναού π. Θεόδωρο Δριδάκη, τονίζοντας την μεγάλη προσφορά του στην ιεραποστολική Εκκλησία της Αφρικής και τον .

 

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι γνωρίζει από μικρό παιδί 9 ετών, στην Κρήτη, τον πατέρα Θεόδωρο, και τόνισε την αγάπη του για την εκκλησία αλλά και το έργο του στις Μητροπόλεις που διηκόνησε μέχρι σήμερα, στην Ευρώπη, την Κρήτη ή τώρα στην Αφρική. «Υγεία να έχεις και όλα τα καλά, Μέγα Εκκλησιάρχα, πατέρα Θεόδωρε. Άξιος!», αναφώνησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ακολουθώντας όλο το εκκλησίασμα για τον ιδιαίτερα αγαπητό ιερέα, που έχει έρθει στο Κάιρο εδώ και ενάμισυ περίπου χρόνο αλλά έχει κερδίσει τις καρδιές των πιστών.

 

stayroprosky 01

 

stayroprosky 02

 

stayroprosky 03

 

stayroprosky 04

 

stayroprosky 05

 

stayroprosky 06

 

stayroprosky 07stayroprosky 09

 

stayroprosky 10

 

stayroprosky 11

 

stayroprosky 12

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης