Η Ιαπωνία είναι η 18η χώρα που προτρέπει τους πολίτες της να ταξιδεύουν άφοβα στο Κάιρο, το Λούξορ και το Ασουάν


Άλλη μία χώρα, η Ιαπωνία, από την οποία προέρχονται πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Χώρα του Νείλου, τροποποίησε τους περιορισμούς στην ταξιδιωτική οδηγία που είχε επιβάλει στα μέσα του καλοκαιριού, προτρέποντας τώρα πλέον τους πολίτες της να επισκέπτονται χωρίς κανένα πρόβλημα τις περιοχές του Καΐρου, του Λούξορ και του Ασσουάν.

Η είδηση αυτή, έγινε με ικανοποίηση δεκτή από την Αίγυπτο, καθώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφορά σε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από αυτήν την μεγάλη χώρα της Άπω Ανατολής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνον στους οκτώ πρώτους μήνες, 30.000 Ιάπωνες τουρίστες επισκέφθηκαν την Χώρα του Νείλου.

Την τροποποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας έκανε γνωστή στον Κυβερνήτη του Λούξορ ο Ιάπωνας Πρέσβης στο Κάιρο και επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου κ. Χισάμ Ζαάζου, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης ως ένα θετικό βήμα για την αναθέρμανση του αιγυπτιακού τουρισμού.  

Έτσι, μέχρι τώρα 18 συνολικά χώρες έχουν αποσύρει ή τροποποιήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους πολίτες τους, δίνοντας μία ισχυρή ώθηση στην ανάκαμψη του αιγυπτικού τουρισμού, που φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και πάνω από όλα να επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που επανακτά η Αίγυπτος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι κατά τους οκτώ πρώτους μήνες του 2013, η Αίγυπτος δέχτηκε 7,25 εκατομμύρια τουρίστες (κυρίως από την Ευρώπη), ποσοστό 0,5% λιγότερο από πέρυσι κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης