Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Ελληνισμός του Καΐρου στους Αιγυπτιώτες της Κρήτης


Ήταν μία συνάντηση γεμάτη από συγκίνηση! Αντιπροσωπεία από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Ελλήνων Αιγυπτιωτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους, τον Δρ Ηλία Παυλούση, έσφιγγαν τα χέρια τους με τον Ελληνισμό του Καΐρου, σε μία εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 22 Νοεμβρίου με δική του πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, θέλοντας να ανταποδώσει την αγάπη τους για την δεύτερη πατρίδα.

 

ekk kriti 01

 

Το θερμό καλοσώρισμα έγινε στον Νείλο ποταμό και εκεί, παρουσία των εκκλησιαστικών, προξενικών και παροικιακών αρχών, οι Αιγυπτιώτες της Κρήτης και του Καΐρου, αποφάσισαν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους.

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος των Αιγυπτιωτών Κρήτης κ. Παυλούσης, ο οποίος μάλιστα κατάγεται και έζησε πολλά χρόνια στην Αλεξάνδρεια, αλλά και υπήρξε φιλόλογος καθηγητής του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, για να φιλοξενηθούν παιδιά από τα ελληνικά σχολεία του Καΐρου το ερχόμενο καλοκαίρι στο λεβεντογέννικο νησί.

Να σημειωθεί ότι ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αιγυπτιωτών, που διαθέτει 65 μέλη, ανακήρυξε επίτιμο μέλος του τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή (ο οποίος μάλιστα έλκει την καταγωγή του από την μητέρα του από την Κρήτη) και απένειμε επίχρυση πλακέττα για την πολυποίκιλη ανθρωπιστική και κοινωνική δράση του προς την ελληνική παροικία.

 

ekk kriti 03

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Καβαλής εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός είναι πανταχού παρών! Από τη Νότια Αφρική, στην Αυστραλία, την Αμερική, και φυσικά και στην Ελλάδα…

«Είναι μεγάλη ιδέα ο Αιγυπτιωτισμός και ακόμη σημαντικό ότι υπάρχουν μέχρι σήμερα συνεχιστές του», τόνισε.

«Εύχομαι και η νέα γενιά να έχει πάντοτε την δύναμη να στηρίζει τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, όπως οι Αιγυπτιώτες Κρήτες νιώθουν τη βαθιά νοσταλγία για την δεύτερη πατρίδα τους», κατέληξε.

 

ekk kriti 07

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης