Ισχυρές ελπίδες για μεγάλη ανόρθωση του Χρηματιστηρίου του Καΐρου από την ερχόμενη εβδομάδα


Πολύ ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για μεγάλη ανόρθωση του Χρηματιστηρίου του Καΐρου από την επόμενη εβδομάδα.

 

Οι οικονομικοί αναλυτές δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους, επισημαίνοντας την πολύ θετική εικόνα που παρουσίασε το καϊρινό Χρηματιστήριο την περασμένη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα των εργασιών του πριν από τις επίσημες αργίες του αιγυπτιακού κράτους, λόγω των μουσουλμανικών εορτών του Μεγάλου Μπαϊραμιού, που ξεκίνησαν την Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

 

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Καΐρου, την Κυριακή που μάς πέρασε, έδειξε τα καλύτερα αποτελέσματα εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο, φτάνοντας τις 5.986 μονάδες, με ένα όγκο εργασιών που έφτασε τα 477 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (κάπου 68,1 εκατομμύρια δολάρια).

 

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό τζίρο, γεγονός το οποίο κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους τους επενδυτές οι οποίοι αναμένουν μεγαλύτερη άνοδο μετά τις εορτές (ΣΣ. και τις αργίες της Παρασκευής και του Σαββάτου, άρα από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου)», τόνισε στην ιστοσελίδα της «Αλ Αχράμ» ο Ίσα Φάτχι, στέλεχος του Καϊρινού Χρηματιστηρίου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχει πιθανότητα την προσεχή Κυριακή, το Χρηματιστήριο Καΐρου να ξεπεράσει και τις 6.000 μονάδες! Και προβλέπει ότι αυτή η τάση ανόδου θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον το τέλος του χρόνου.

 

Από αυτήν την εξαιρετικά βελτιωμένη εικόνα, ιδιαίτερα κερδισμένοι φαίνονται οι τομείς του Real Estate, ο κατασκευαστικός τομέας, και των υψηλών τεχνολογιών.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης