Λαμπρές εκδηλώσεις σήμερα στο Κάιρο για τα 13α «Καβάφεια» 2013


Στις 3 Δεκεμβρίου κορυφώνονται οι φετεινές εκδηλώσεις για τα « 13α Καβάφεια 2013», οπότε και θα γίνει η απονομή των διεθνών λογοτεχνικών βραβείων Καβάφη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, «η Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου διοργανώνουν τα 13α Καβάφεια σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, του Αιγυπτιακού Ταμείου Πολιτιστικής Ανάπτυξης, του Κέντρου Τεχνών Ελ Γκεζίρα, του Τομέα Καλών Τεχνών και  της ΙΑΝΟΣ-Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του εκδοτικού οίκου Μικρή Άρκτος καθώς και με την υποστήριξη των Γενικών Προξενείων της Ελλάδος στο Κάϊρο και στην Αλεξάνδρεια και των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας .

Η απονομή των διεθνών λογοτεχνικών βραβειων Καβάφη θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 7 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τεχνών Ελ Γκεζίρα στο Ζαμάλεκ.

Την ίδια μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Αόρατος Θίασος» με έργα καταξιωμένων Ελλήνων και Αιγυπτίων καλλιτεχνών υπό την επιμέλεια της Ίριδας Κριτικού καθώς και η απονομή των βραβείων του εικαστικού διαγωνισμού «Ο Καβάφης κι Εγώ». Τα έργα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα εκτεθούν στον ίδιο χώρο. Οι δύο εικαστικές εκθέσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό τη χρονική περίοδο 3 έως και 8 Δεκεμβρίου 2013.

Στην οργανωτική επιτροπή των 13ων Καβαφείων υπό την καθοδήγηση της Πολιτιστικής Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, Δρ. Μαριλένας Γρίβα, συμμετέχουν ο κ. Αντώνης Ιορδανίδης,Γενικός Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Προϊστάμενος Εφορείας Πολιτιστικών της Ε.Κ.Κ., ο κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου και η κα Κωνσταντίνα Γεδεών, Οικονομική και Διαχειριστική Διευθύντρια του Ε.Π.Κ.Κ.

Στην Επιτροπή των λογοτεχνικών βραβείων υπό την προεδρία του Καβαφολόγου κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, συμμετέχουν ο ποιητής και πανεπιστημιακός κ. Νάσος Βαγενάς και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κα Αλεξάνδρα Σαμουήλ.

Για τα βραβεία του εικαστικού διαγωνισμού «Ο Καβάφης κι Εγώ» θα αποφασίσει εννεαμελής επιτροπή – 4 κριτές από την Αιγυπτιακή και 5 από την Ελληνική πλευρά.  Από την Ελληνική πλευρά συμμετέχουν η κα Ίρις Κριτικού, ο εικαστικός Ανδρέας. Γεωργιάδης, η κα Βιβή Γερολυμάτου, συντηρήτρια έργων τέχνης, η Πολιτιστική Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας και ο Διευθυντής του ΕΠΚΚ.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι η εταιρεία ΚΥΡΙΑΖΗ. Με τις χορηγίες τους, επίσης, υποστηρίζουν την διοργάνωση η Ιερά Μονή Σινά, οι Τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, η χαρτοβιομηχανία Φλώρα και η διαφημιστική εταιρεία ΤΙΕΜ που φιλοτέχνησε τις αφίσες.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης