Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρέθηκε ο τάφος του Φαραώ Σομπεκχοτέπ Ι, στην Άβυδο της Άνω Αιγύπτου


Τον τάφο του Φαραώ Σομπεκχοτέπ I, του ιδρυτή της 13ης δυναστείας 3.800 χρόνια πριν, ανακάλυψε μία ομάδα Αμερικανών αρχαιολόγων κατά τη διάρκεια ανασκαφών τους στην Άβυδο της Αιγύπτου.

 

Στο εσωτερικό του τάφου, βρισκόταν και μία σαρκοφάγος που ζύγιζε 60 τόνους!!

 

Η ταυτότητα του τάφου επιβεβαιώθηκε όταν – κατά την διάρκεια των ανασκαφών – αποκαλύφθηκαν κομμάτια από μια πλάκα… με χαραγμένο το όνομα του Σομπεκχοτέπ αλλά και εικόνες που τον έδειχναν να κάθεται σε θρόνο,όπως αναφέρει ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κ. Μοχάμεντ Ιμπραήμ.

 
Μάλιστα, δείγματα του τάφου, η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανασκαφές, είχε βρει ένα χρόνο πριν, όμως δεν ήταν δυνατό να προσδιορισθεί σε ποιον ανήκε.

 

Η ανακάλυψη του τάφου στο νότιο αρχαιολογικό χώρο της Αβύδου αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή και το κράτος της Αιγύπτου κατά τη 13η δυναστεία, ενώ στον ίδιο χώρο ανακαλύφθηκαν ακόμη τα απομεινάρια των αγγείων που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά για τη διατήρηση των εσωτερικών οργάνων του σώματος, μαζί με τα χρυσά αντικείμενα που ανήκαν στο βασιλιά.
Η Άβυδος της Αιγύπτου, όπου κατά την αρχαία αιγυπτιακή λεγόταν Αμπ-Του, και στη σύγχρονη Άραμπα αλ-Μαντφούνα, είναι μία από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαίας Αιγύπτου. Βρίσκεται περίπου 550 χλμ. νότια του Καΐρου και 160 χλμ. βόρεια του Λούξορ επί της δυτικής όχθης του Νείλου. Η Άβυδος ήταν η νεκρόπολη μιας μεγάλης γύρω απ΄ αυτή έκτασης στην οποία μετά από ανασκαφές φέρεται να έχουν ενταφιασθεί εκεί οι Φαραώ της Β΄ Δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης