Μεγάλη διάκριση για δύο Αλεξανδρινούς μαθητές που διέπρεψαν σε ελληνικό μαθηματικό διαγωνισμό


Μεγάλη διάκριση ήρθε για τους μαθητές της Α’ Λυκείου του Αβερωφείου Γυμνασίου-Λυκείου Χρήστο Κόντη και Μπαχάα Φαΐζ, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση και τη βοήθεια του καθηγητή τους στα μαθηματικά κ. Νίκου Κόλια, κατάφεραν να προκριθούν στην Β’ φάση του 74ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα μαθηματικά, αφού πέτυχαν στην Α΄ φάση (ΘΑΛΗΣ) του διαγωνισμού που διεξήχθη το Σαββάτο 19 Οκτωβρίου 2013.

 

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με το όνομα «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», διεξήχθη στις 18 Ιανουαρίου 2014 και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σε δύο εβδομάδες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού προκρίθηκαν συνολικά μόνον τέσσερις μαθητές από την ομογένεια, και αυτοί είναι δύο από το Αβερώφειο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλεξανδρείας, ένας από το Λονδίνο και ένας από σχολείο της Αυστρίας.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας και ολόκληρη η Κοινοτική Επιτροπή της ΕΚΑ εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους αλεξανδρινούς μαθητές και τους ευχήθηκαν να συνεχίσουν μέχρι και την τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα τους δώσει μία θέση στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Μαθηματικών που θα λάβει μέρος στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Βουλγαρία, Μάιος 2014), στη 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΠΓΔΜ, Ιούνιος 2014) και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Νότια Αφρική, Ιούλιος 2014).

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

 

Επίσης, στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας 2014 θα συμμετάσχουν οι μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου του Αβερωφείου Γυμνασίου – Λυκείου της Αλεξάνδρειας.

 

Ο Διαγωνισμός αποτελείται από τρεις φάσεις, από τις οποίες η πρώτη θα διεξαχθεί το Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου 2014.

 

Οι τέσσερεις μαθητές πανελλαδικά που θα κερδίσουν στην τρίτη και τελική φάση του διαγωνισμού, θα αποτελέσουν την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα Βιολογίας, η οποία θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2014 στο Μπαλί της Ινδονησίας.

 

Καλή επιτυχία σε όλους τους Αιγυπτιώτες μαθητές.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης