Με ηχηρές απουσίες η δοξολογία για την Πρωτοχρονιά στο Κάιρο, με το πρώτο φλουρί να πέφτει στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου


Πολλές ήταν οι απουσίες σήμερα από την Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους στο ελληνικό Κάιρο, αλλά το γεγονός αυτό, δεν εμπόδισε τους λιγοστούς παροίκους να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά 2014, σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον ποταμό Νείλο.

 

Την δοξολογία ετέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο.

 

Τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές εκπροσώπησε η (και εορτάζουσα) Υποπρόξενος κα Βασιλική Παπανικολάου.

 

Οι κυπριακές διπλωματικές αρχές δεν εκπροσωπήθηκαν.

 

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή (που βρίσκεται στο εξωτερικό) εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ενώ επίσης παραβρέθηκαν ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Μανούσος Δαμουλάκης.

 

Από τα ελληνικά παροικιακά σωματεία, δεν παραβρέθηκε κανένας απολύτως εκπρόσωπος.

 

Μεγάλη και μοναδική εξαίρεση ήταν οι Πρόσκοποι του Καΐρου, όπου στο κόψιμο της πατροπαράδοτης βασιλόπιττας, ο Αη Βασίλης τούς αντάμειψε και τους επεφύλαξε το φλουρί, το οποίο κέρδισε ο Έφορος κ. Χρήστος Πολυγερινός.

 

Να σημειωθεί ότι στον λόγο του, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος μίλησε για την προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας στην παροικία και ευχήθηκε «μία ευλογημένη χρονιά για τις διπλωματικές και προξενικές αρχές και όλο τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό» και κυρίως «πρόοδο στην χρονιά που ξεκινά για την ιστορική Ελληνική Κοινότητα Καΐρου που όλοι υπαγόμεθα και ανήκουμε».

 

protoxronia kairo 02

 

protoxronia kairo 03

protoxronia kairo 04

 

protoxronia kairo 05

 

protoxronia kairo 06

 

protoxronia kairo 07

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης