Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας


Με επιτυχία και παρουσία πολλών Αλεξανδρινών παροίκων και μελών του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου οι εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, υπό την προεδρία του κ. Εδμόνδου Κασιμάτη.

 

Καλωσορίζοντας όλους τους παρεβρισκομένους, ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Κασιμάτης παρουσίασε αναλυτικά όλα τα επιτεύγματα του ιστορικού ελληνικού αθλητικού σωματείου της Αλεξάνδρειας, αποκαλύπτοντας άλλη μία φορά, το τί μπορεί να προσφέρει αληθινά κάθε Σύλλογος στο Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και την ομογένεια, όπου γης, όταν υπάρχει οργάνωση και καλή συνεργασία και πάνω από όλα αγάπη για τον Σύλλογο.

 

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Κασιμάτης τόνισε χαρακτηριστικά:

 

«Η φετινή χρονιά, παρά τα πολλά της προβλήματα, υπήρξε πολλαπλώς γόνιμη για την προβολή του Ελληνισμού, καλύπτοντας συγχρόνως ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων στον ΕΝΟΑ.

 

Αντιμετωπίσαμε με τόλμη και αποφασιστικότητα τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, όμως, αντιδράσαμε με θάρρος στην απρόβλεπτη, απρόοπτη και απροσδόκητη αλλαγή στην διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας (Ε.Κ.Α.)

 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η παροικία μας, οφείλομε να διασφαλίσουμε τον αγώνα με άτομα ικανά που θα συμπαραταχθούν σ’ ένα πάνδημο και παλαϊκό αγώνα για την διαφύλαξη, τη διάσωση και την υπεράσπιση της περιουσίας της Κοινότητος, των δικαιωμάτων της παροικίας και την βοήθεια των αδυνάμων συμπαροίκων μας.

 

Ευτυχώς, όμως, που ο Ναυτικός μας Όμιλος χάρη στην ηγεσία του, όσες αντιξοότητες κι αν ανακύψουν, όσα προβλήματα κι αν προκύψουν, όσες δυσκολίες κι αν εμφανισθούν στο διάβα του, μένει πάντα ισχυρός και απτόητος, από το γύρω παριβάλλον, και συνεχίζει την δυναμική και ανοδική του πορεία.

 

Είναι πράγματι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με τον Σύλλογό μας, να μπορεί να τιθασσεύσει, να δαμάσει την πραγματικότητα και να την υποτάσει στα δικά του οπωσδήποτε παρατάγματα και προστάγματα.

 

Με υψηλά το κεφάλι, υπερηφανευόμεθα για το έργο μας και για τον άθλον που έχομε διαπράξει, να επαναφέρομε τον παρ’ολίγο χαμένο Ελληνικό μας Όμιλο στην ομογένεια και να τον ανακαινίσουμε, χωρίς καμμία βοήθεια, με το ποσό των 3,5 εκατ. λιρ. Αιγ. Χρήματα που εμείς αποταμιεύσαμε στο Ταμείο του Σωματείου μας με την σώφρονα οικονομική μας πολιτική, την οποίαν ζήλεψαν και τα Αιγυπτιακά αθλητικά σωματεία, και το Υπουργείο Νεολαίας ακόμη.

 

Σημειωτέον ότι ο Υπουργός Νεολαίας της Αιγύπτου, σε μια δεξίωση, απευθυνόμενος σε όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλεως, μάς είπε: «Θέλω να μιμηθείτε όλοι σας τον ΕΝΟΑ που έκανε ανακαίνιση στο σωματείο του με 3,5 εκατ. λιρ. Αιγ. χωρίς καμμία απολύτως επιχορήγηση. Συγχαρητήρια στον κο Κασιμάτη, Πρόεδρο του ΕΝΟΑ».

 

Η μεγάλη και επικοδομητική εργασία που έγινε στο σωματείο μας δημιούργησε την φήμη σε όλη την Αιγυπτιακή επικράτεια οτι ο ΕΝΟΑ θεωρείται ένας εκ των καλυτέρων Ναυτικών Ομίλων της Αλεξάνδρειας. Λόγω της φήμης αυτής, μάς επισκέφτηκε στις 26 Μαρτίου, πρωτοβουλία του Πρέσβεως της Ελλάδος εις Αίγυπτο και του Γενικού μας Προξένου σε γεύμα γνωριμίας με την Ελληνική παροικία και την Ε.Κ.Α. ο Ναύαρχος του Αιγυπτιακού Στόλου κ. Ουσάμα Άχμεντ ελ Γκίντι με την σύζυγό του και το επιτελείο του. Ο Ναύαρχος, στην ομιλία του, εξήρε τον ρόλο των Αιγυπτιωτών Ελλήνων στις σχέσεις Ελλάδος-Αιγύπτου.

 

Επιτρέψετε μου να αρχίσω τις δραστηριότητες της χρονιάς με τον αθλητικό τομέα.

Συμμετείχαμε στο Τουρνουά Αλιείας που διωργανώνεται ετησίως απο τον Σύλλογο Αλιείας και Κυνηγίου με 3 Αλιευτικα Σκάφη.

 

Ανεδείχθησαν πρώτοι τα μέλη μας κ.κ. Ηλίας Σακελλάρης και Πέτρος Λούτσης όπου και τούς απενεμήθησαν πιστοποιητικά επαίνου και διακρίσεως. Το Δ.Σ. του ΕΝΟΑ τούς συγχαίρει.

 

Επίσης, οι αθλητές μας στην κολύμβηση συμμετείχαν στο τουρνουά των παναιγυπτιακών αγώνων κολυμβήσεως όπου επρώτευσε το μέλος μας ο  Christian Maged στην ελεύθερη κολύμβηση 50 μέτρων και στα 1500 μέτρα δρόμου. Το Δ.Σ. επιφυλάσσεται σε μια τιμητική βραδιά προς τιμή των αθλητών μας. Τούς ευχόμεθα καλή συνέχεια.

 

Επίσης,  ο Σύλλογος μας προς χάρη της νεολαίας της παροικίας ενοικιάζει κατά την διάρκεια του έτους θερμαινόμενη πισίνα όπου συνοδεία και μέριμνα του εφόρου αθλητικών του συλλόγου κου Αριστείδη Μαρκοζάνη, προπονούνται στην καλύμβηση οι μαθητές των σχολείων της Ε.Κ.Α. και οι νέοι της παροικία μας.

 

Στις 4 Ιουνίου του 2013, ο ΕΝΟΑ δεξιώθηκε το συγκρότημα του μουσικοσυνθέτη κου Αλκίνοου Ιωαννίδη μετά από την συναυλία του στην Όπερα Sayed Darwish πρώην Mohamed Aly. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. προσέφεραν στο γεύμα αναμνηστικό σπάνια κοχύλι με αργυρή επιγραφή ΕΝΟΑ προς τον Κον Ιωαννίδη.

 

Άλλες δεξιώσεις του έτους είναι τα Άγια Θεοφάνεια και η κοπή της Βασιλόπιτας χοροστατούντος πάντα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξάνδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. Οι Βασιλόπιτες και τα χρυσά φλουριά, 14 τον αριθμό, αποτελούν ευγενή προσφορά του Συλλόγου μας.

 

Χρυσά φλουριά επίσης προσφέρει Ο Ε.Ν.Ο.Α.προς όλους όσους πέφτουν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

 

Επίσης, η δεξίωσις που ακολουθεί (γεύμα) της πατροπαράδοτης τελετής των Θεοφανείων προς όλη την Παροικία και τους φίλους των, είναι προσφορά του Συλλόγου μας.

 

Το αποκορύφωμα όμως των δεξιώσεων του έτους 2013, ήταν το γεύμα του ΕΝΟΑ προς τιμή των δύο Υφυπουργών, των Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα και των Επενδύσεων κ. Νότη Μηταράκη. Οι δύο υψηλά ιστάμενοι προσκεκλημένοι μας εντυπωσιάσθησαν από τον ανακαινισμένο Ναυτικό Όμιλο και μάς υποσχέθησαν να επισκέπτονται τον ΕΝΟΑ σε κάθε τους ταξίδι στην Νειλοχώρα. Εκ μέρους του ΔΣ του ΕΝΟΑ ο Πρόεδρος τούς προσέφερε αναμνηστικούς αργυρούς δίσκους.

 

Επίσης, στις 24 Νοεμβρίου 2013 επισκέφθη τον σύλλογό μας ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Άκης Γεροντόπουλος, πλαισιούμενος από την συνοδεία του κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο. Ο Σύλλογός μας προσέδωκε πρωτεύουσα σημασίαν σε αυτήν την επίσκεψη και τού απενεμήθη συμβολικώς αναμνηστικόν.

 

Να σημειωθή ότι στην επακολουθήσασα δεξίωση παρευρέθησαν εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης μετά της συζύγου του Αντουανέττας Λάζαρη, Ο Γενικός  Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστος Καποδίστριας μετα της συζύγου του, η παροικιακή ηγεσία και πλήθος παροίκων.

Αυτά είναι εν μέρει τα νέα του συλλόγου κατά την χρονιά που πέρασε για ότι αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Το μεγάλο όμως επίτευγμα της χρονιάς είναι η ανακαίνιση του υπαίθριου χώρου του κτιρίου, ενός χώρου απο δεκάδες χρόνια ανεκμετάλευτου. Η ανακαίνιση εξ ολοκλήρου σε «Μυκονιάτικο στυλ» έγινε δαπάνη της εταιρείας «Santa Lucia» των κ.κ. Γεωργίου και Ιωάννη Σιόκα, όπως ακριβώς αναφέρετο στο συμβόλαιο. Επίσης, προς ενημέρωση όλων, η ίδια εταιρία Santa Lucia κατέβαλε στο ταμείο του σωματείου το ποσόν των λιρών Αιγύπτου 120.000 αντίτιμο του ανελκυστήρος που  είχε συμφωνηθή και αναφέρετο στο συμβόλαιο για τα οποία ειλικρινώς τους ευχαριστώ.

 

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν στον ΕΝΟΑ με πρωτοβουλία του Δ.Σ. κατά την διάρκεια του έτους και με δαπάνη του ταμείου του ΕΝΟΑ  είναι

 

1ον Η τοποθέτηση ανεμιστήρων και Rideau  στο εκθετήριο των λεμβών στην αριστερή πλευρά του ομίλου, για την αποφυγή υπερθέρμανσις.

 

2ον Ανακαίνιση στα δυο κλιμακοστάσια στον 3ον όροφο προς την ταράτσα διότι ήσαν τελείως ακαλέσθητα ειδικότερα τώρα με την ανακαίνιση της ταράτσας.

 

3ον Αλλαγή της αποχετεύσεως κατά μήκος της καφετέριας και του γυμναστηρίου με κατεύθυνση αμέσως προς τον εξωτερικόν αγωγό.

 

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Πατριαρχείο μας και ειδικότερα τον Προκαθήμενο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ που βρίσκεται πάντοτε κοντά μας, αρωγός συμπαραστάτης στις προσπάθειές μας, τον οποίο ευχαριστούμε και πάλι καθώς και όλο τον Πατριαρχικό Κλήρο.

 

Ευχαριστούμε τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλο Λάζαρη για την συνεχή επαφή και το ενδιαφέρον του με τον ΕΝΟΑ. Επίσης, ευχαριστούμε θερμότατα τον αγαπητό φίλο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστο Καποδίστρια και την ευγενεστάτη σύζυγο του για την συνεργασία, συμπαράσταση και αλληλεγγύη των, για όλα τα προβλήματα του ΕΝΟΑ, της ΕΚΑ και της παροικίας μας.

 

Ευχαριστίες οφείλει επίσης το Σωματείο μας στον φίλο και συνάδελφο κ. Άρη Μαρκοζάνη ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της νεολαίας, των σχολείων μας και της παροικίας και ασχολείται συνεχώς και αδιαλείπτως, όλο τον χρόνο, με την άθληση των παιδιών στην κολύμβηση, την κωπηλασία και σε όλα τα άλλα θαλάσσια αθλήματα.

 

Θα ήτο όμως παράλειψη να μην σάς εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, που καθ’όλα αυτά τα 15 δύσκολα χρόνια, με στηρίξατε με πείσμα και αφοσίωση και το συνεχίζετε ακόμη με περισσή αγάπη. Η αγάπη και η αναγνώρισή σας αποτελεί για μένα προσωπικώς το πολυτιμότερο αντίδωρο κάθε μου θυσίας.

 

Σάς ευχαριστώ.

 

Εδμόνδος Κασιμάτης

Πρόεδρος Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας»

 

Να σημειωθεί ότι σε ψηφοφορία που ετέθη με την συμμετοχή όλων των τακτικών μελών του ΕΝΟΑ, αποφασίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, η ανανέωση της μίσθωσης του εστιατορίου του ΕΝΟΑ στην εταιρεία «Santa Lucia» των κ.κ. Γιώργου και Ιωάννου Σιόκα.

 

 

enoa synelefsi 02

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης