Με τον Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα, τίμησε τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ, Κήμη Φλεβοτομά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’


Στην εορτή του Αγίου Νικολάου, του Αγίου της αγάπης, των θαλασσών και των φτωχών, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος προτίμησε να τιμήσει ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη της ελληνικής παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμη Φλεβοτομά, αποδίδοντάς του τον Ταξιάρχη του Σάββα του Ηγιασμένου, στην πανήγυρη του Ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, στο Χαμζάουι.

 

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης ο κ. Φλεβοτομάς, τονίζοντας ότι αυτή η μέρα θα τού μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη, αναφερόμενος στην προσφορά του εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια στα κοινά της ΕΚΚ αλλά και σε άλλα καϊρινά Σωματεία, όπως στην Κυπριακή Αδελφότητα και την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, όπου διατέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος.

 

«Με τις ευλογίες Σας, που μάς διδάσκετε την αγάπη, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τα σωματεία μας», είπε απευθυνόμενος στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο ο κ. Φλεβοτομάς.

 

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και κατέληξε: «Στην κρίση που διανύουμε στην Αίγυπτο, πρέπει όλοι να είμαστε συσπειρωμένοι, πρωτίστως μαζί με το Πατριαρχείο μας, τις Διπλωματικές μας αρχές και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, που είναι η Μητέρα των εν Καΐρω Σωματείων».

 

kimis 01

 

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την πανήγυρη, όπου παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Πρεσβείας κ. Αθανάσιος Ρίζος, ο Ακόλουθος Άμυνας Πλοίαρχος ΠΝ Στέλιος Πετράκης, η Υποπρόξενος κα Βασιλική Παπανικολάου και ο Πρόεδρος των Αραβοφώνων κ. Ρομπέρ Χόσνι, οι εκπρόσωποι της ΕΚΚ, ο κ. Φλεβοτομάς, ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης και οι Κοινοτικές Επίτροποι κες Στέλλα Κυριάζη και Σούλα Σκουφαρίδου προσέφεραν εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ δύο κηροπήγια στον Μακαριώτατο και τους τόμους του «ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ» των ετών 2011 και 2012. Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την χαρά του και τόνισε την σημασία της ομογενειακής μας εφημερίδας για την παροικία μας.

 

Να σημειωθεί ότι στον πανηγυρικό εσπερινό της προηγούμενης ημέρας, παραβρέθηκε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιάννης Χατζαντωνάκης και άλλοι επίσημοι, ενώ συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος, ο εορτάζων Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Νήφων, ο ιερός κλήρος, εκπρόσωποι παροικιακών σωματείων και πολύς κόσμος.

 

 

kimis 03

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης