Μνημόνιο συνεργασίας των ΑΕΙ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπέγραψε στο Αμπού Ντάμπι ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος


Συμφωνία, με τη μορφή μνημονίου, για τη συνεργασία Πανεπιστημίων της Ελλάδας με Ανώτατα Ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  δρομολογείται, μετά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που πραγματοποίησε από τις 8 ως 11 Φεβρουαρίου 2014.

 

Κατά την επίσημη επίσκεψή του, ο Υπουργός Παιδείας υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding), αναφορικά με τη συνεργασία στον Τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας και είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας των ΗΑΕ, Σεΐχη Hamdan Bin Mubarak Al Nahyan.

 

Με το Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο έχει διάρκεια πέντε ετών, με δυνατότητα ανανέωσης, ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης των δύο χωρών. Τα δύο μέρη θα συνεργάζονται σε ό,τι αφορά την Έρευνα και την Τεχνολογία, ιδίως στους τομείς των Κοινών Ερευνητικών Προγραμμάτων, της Γεωργίας, της Ασφάλειας Τροφίμων και της Υγείας.

 

Η υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιείται μέσα από επισκέψεις εμπειρογνωμόνων, ερευνητών και τεχνικών διαφόρων εκπαιδευτικών και επιστημονικών πεδίων, καθώς και διδακτικού προσωπικού Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 

Ο Κων. Αρβανιτόπουλος συμμετείχε στις εργασίες του 2nd Government Summit: «Keeping pace with the knowledge age-Future education services», το οποίο έλαβε χώρα στο Dubai, στο περιθώριο του οποίου είχε διμερή συνάντηση και με τον Υπουργό Παιδείας, Humaid Mohammad Al Qutami.

 

Παράλληλα, πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, Abu Dhabi Dr. Mugheer Al Khaili, όπου συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν οι δύο πλευρές, καθώς και οι δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας.

 

Τέλος, επισκέφτηκε τα σχολεία Al Bateen Secondary School και Al Meshref School, ενώ είχε συνάντηση με Έλληνες φοιτητές των Πανεπιστημίων Khalifa και Masdar.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης